Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

" ΑΣΧΕΤΟΙ " Μέρος Πρώτον

Στη σειρά αναρτήσεων "ΑΣΧΕΤΟΙ" θα παρουσιάζω όλες τις περιπτώσεις στις οποίες πελάτες που πέρασαν από το κατάστημά μας, νομίζουν πως είναι οι πιο έξυπνοι από όλους τους υπόλοιπους ζώντες σε τούτη τη χώρα. Επίσης πιστεύω πως θα είναι και επιμορφωτικό για όλους τους αναγνώστες σε περίπτωση που μάθουν κάτι που δεν γνωρίζουν έτσι ώστε στο μέλλον να αποφύγουν τυχόν παρεξηγήσεις κτλ.

1. ΞΥΔΙ

Κύριος γύρω στα 50, ο οποίος έχει ξοδέψει 10 πολύτιμα λεπτά από τη ζωή του με το να μην έχει αφήσει ξύδι για ξύδι που να μην το έχει παρατηρησει από την κορφή ως τον πάτο του μπουκαλιού ως Σέρλοκ Χολμς, έρχεται και μου λέει :

- Tα ξύδια σας είναι όλα ληγμένα.
- Στο ξύδι, επειδή ανήκει στην κατηγορία του οίνου, πάντα μα πάντα αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής, του απαντώ.
- Είσαι σίγουρος ? , με ρωτάει ειρωνικά.
- Το βαλσάμικο που κρατάτε στο χέρι σας θα το αγοράσετε?
- Ναι βέβαια.
- Αυτό γιατί το πήρατε? Τι ημερομηνία γράφει?
- Αυτο δεν γράφει, γι'αυτό το πήρα (boing!!!)

2. ΦΙΛΜ

50χρονη νεανίζουσα ξανθιά με το παρατσούκλι "Βουγιουκλάκη" στο συγκρότημα που μένει (μου το έχουν πει οι γείτονες) με ρωτάει:

- Τάκη, μήπως έχετε φιλμ 800αρι ή στη χειρότερη περίπτωση 400αρι?
- Έχουμε ISO 100 και 200.
- Ααααααααα αυτά δεν είναι καλά. Εγώ θα ήθελα από τα ακριβά.
- Δηλαδή επειδή είναι ακριβό το ζητάτε? Ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα οπότε το 100αρι μια χαρά φωτογραφίες βγάζει. Καλοκαίρι είναι. Άντε καμιά μέρα με λίγο συννεφιά να χρειαστεί το 200αρι αλλά ειδικά το 800αρι είναι υπερβολή για την χώρα μας.
- Εγώ θέλω το 800αρι γιατί είναι ακριβό και βγάζει σίγουρα καλές φωτογραφίες. Εσυ μάλλον είσαι άσχετος και πας να μπερδέψεις κι εμένα. Φεύγω....

3. ΚΡΑΣΙ

Μπάρμπας με ψαθάκι στο κεφάλι και πίπα στο στόμα γύρω στα 60 με ρωτάει :

- Νεαρός ! Που κρατάς τα κρασσσσσά ?
- Πίσω πίσω στο βάθος.
- Νταξ θα τα ρίξω ένα βλέφαρο. Έχεις κάνα μερακλίδικο?
- Όλο και κάτι θα βρείτε, έχει ποικιλία στα ράφια, του απαντώ.

Μετά από 10 λέπτα....

- Για έλα σα δώθε να σε ρωτήξω...
- Έρχομαι. Ρωτήξτε με !
- Να σου πω .... Ήθελα ένα κοκκινο καλό κρασί αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Όλα παλιά είναι αυτά που έχεις στο ράφι. 2004-5-6-7 . Κανένα του 2008 φετινό δεν έχει?
- Φέτος δυστυχώς δεν έγιναν ακόμα τα σταφύλια για να υπάρχει ετικέτα 2008. Μετά το φθινόπωρο κυκλοφορούν τα κρασιά της φετινής εσοδείας.
- Ναι καλά .... Εμένα θα με πεις τέτοια μπουρδολογήματα. Έχω πιει εγώ κρασί που εσύ δεν έχεις φανταστεί στη ζωή σου. Τι να μας πεις κι εσύ για κρασιά.

Και φεύγει............

ΛΟΙΠΟΟΟΟΟΟΝ

Το ηθικό δίδαγμα σύμφωνα με την γνώμη των πελατών είναι(για μένα βέβαια είναι παράδειγματα προς αποφυγήν) :

1. Πάντα να αγοράζετε προιόντα χωρίς ημερομηνία λήξεως. Αυτά είναι τα καλά.

2. Ασχέτως φωτογραφικής μηχανής που έχετε στην κατοχή σας πάντα να αγοράζετε το πιο ακριβό φιλμ που θα βρείτε. Θα βγάλετε τέλειες φωτογραφίες.

3. Τα κόκκινα κρασιά ειδικά αν είναι προηγούμενης χρονιάς από αυτή που διανύουμε είναι για πέταμα.

Εις το επανιδείν με άλλα παραδείγματα ασχετοσύνης.......

10 σχόλια:

Sourotiri είπε...

Οντως, οι ξερολες που "τα ξερουν ολα" ειναι ο,τι χειροτερο... Τους εχω αντιμετωπισει κι εγω στην δουλεια μου και στην αρχη με ενοχλουσαν, απο ενα σημειο και μετα το διασκεδαζα :)

Καλως βρηκα το μπλογκ σου, φαινεται ενδιαφερον! [Μετα την αποχωρηση της ψιλικατζους, ομολογω μου ελειψαν οι ιστοριες απο τα ψιλικατζιδικα]

moyratos είπε...

Σάκη μου, έχεις χάσει το νόημα!!! Έπρεπε να δώσεις στον κύριο με το ξύδι το κρασί του κυρίου Νο3 φωτογραφίζοντας το με το φίλμ της κυρίας Νο2. Αλλά ακόμα και έτσι πάλι θα είχες πρόβλημα γιατί τα κρασιά του 2008 ακόμα δεν βγήκανε, οπότε έπρεπε να βγάλεις φωτό την παραγωγή από το ξύδι σοδιάς 2008 και να την κολλήσεις στο κρασί του κυρίου. Τσουπ, να ο ένας ευχαριστημένος. Θα έδειχνες στην Βουγιουκλάκη μια αφήσα της τουυ 1960 και μετά τις φωτογραφίες του κρασιού και θα εβλεπε την διαφορά οπότε θα πουλούσες και φιλμ. Για τον κύριο με το ξύδι πολύ απλά σβήσε μια ημερομηνία από το ξύδι και πούλατο για βαλσάμικο!!! Ουφ!!! Βρε άιντε πε τους ά σα πέρα!!!! Νταξ?

Susila είπε...

Είχα καιρό να γελάσω με τη ψυχή μου. Αλλά στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι πάχουμε από ξερολίαση και... απολυτοσύνη. Είμαστε αυθεντίες και απόλυτα βέβαιοι γι' αυτό που λέμε καθώς και επιτιμητικές γλωσσοκοπάνες!

Γιώργος είπε...

looooooll δλδ!
looooooooooooooool ομως!

Ανώνυμος είπε...

1on to ksidi otan xalasi ti ginete glikeni diladi to exo aporia ksero oti to krasi upo tis kataliles sinfikes diatirite gia xronia

2on den ine i fotografiki mixani ute to film oli ti dulia kani to photoshop :P

3on ftu su re den ntrepese akuss eki piges na dosis tu anfropu persino krasi malista kiries ke kirioi to melon ton krasion briskete eki sto melon makria stu diaolu ti mana na pinis melontiko krasi ine ola ta lefta den pins krasi man pins beludo

dr.SeenG είπε...

Αφού δε σου ζήτησαν άρωμα σε πολύ μεγάλο μπουκάλι... πάλι καλά :P

pinos είπε...

ο πελατης εχει παντα δικεο χαχαχχαχαχα
χαρα στο κουραγιο σου!!!!!!!!!!!!!!!

Acro είπε...

Αν είχες διαβάσει "Το χρώμα της μαγείας, το φως της φαντασίας" του Τέρυ Πράτσετ, θα ήξερες ότι υπάρχει το κρασί από φρύγδαλα, που παράγεται φέτος από φρύγδαλα που θα φυτέψεις του χρόνου. Δηλαδή θα έπρεπε να έχεις ήδη φρυγδαλόκρασο εσοδείας 2008 από φρύγδαλα φυτεμένα το 2009. Αλλά βέβαια. Πάτε και ανοίγετε μια επιχείρηση, και δεν ξέρετε τα προϊόντα που πουλάτε, Once again :)

Takis Varatzas είπε...

Καταρχήν να καλοσωρίσω τους : sourotiri, susila, pinos και να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά λόγω δουλειάς δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με το blog. Μια βολτίτσα πάντως έκενα και από τα δικά σας και είναι ενδιαφέροντα. Θα τα λέμε πιο συχνά από Σεπτέμβρη .....

@acro : Από Terry Pratchett μόνο τα παιχνίδια Discworld έχω παίξει που έιναι βασισμένα πάνω στα βιβλία του κυρίου και είναι καταπληκτικά !

kikop80 είπε...

Πραγματικά απίστευτα αυτά που συμβαίνουν με τους ξερόλες!
Απίστευτη κατηγορία ανθρώπων!
Τους σπας τα μούτρα ακόμη κι αν είσαι ο Δαλάϊ Λάμα!