Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Το πνεύμα και ο βάτραχος !

Όχι δεν είναι κάποιο ανέκδοτο απλά με την ευκαιρία του επερχόμενου τριημέρου λόγω Αγίου Πνεύματος θα ήθελα να γράψω 1-2 πράγματα για την αύξηση των ατυχημάτων σε περιπτώσεις αργίας, γιορτής και γενικής φυγής από την πόλη και για ένα φαινόμενο άξιο αναφοράς....

Καταρχήν να πω, πως κάθε χρόνο μπροστά στο κατάστημά μας, γίνομαι μάρτυρας 2-3 αυτοκινητιστικών ατυχημάτων λόγω ύπαρξης μεγάλης ευθείας, διασταύρωσης χωρίς σηματοδότες και 2 ακόμα κάθετων στην ευθεία μικρών δρόμων όπου ο ένας οδηγεί στην παραλία και ο άλλος στο βουνό. Κάποιος τρέχει στην ευθεία, άλλος στρίβει χωρίς φλας, άλλος βγαίνει από το στενό χωρίς να δει .... δεν θέλει και πολύ για να συμβεί το κακό. Ευτυχώς στα τόσα χρόνια που είμαστε εδώ, οι ζημιές είναι μόνο υλικές και οι εμπλεκόμενοι στα ατυχήματα έχουν γλιτώσει με μικροτραυματισμούς.

Προς αποφυγήν ατυχημάτων λοιπόν, να υπενθυμίσω πως :

Οδηγούμε συνετά.

Δεν ξεπερνάμε το όριο ταχύτητας, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές.

Οδήγηση και υπερβολική κατανάλωση ποτού δεν συμβαδίζουν.

Είμαστε πάντα ήρεμοι, προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε.


Αυτά για να γιορτάσουμε το τριήμερο του Αγιού Πνεύματος με όλους όσους αγαπούμε σ'αυτόν το κόσμο και όχι παρέα με το Άγιο Πνεύμα στα ουράνια !!!

Τέλος να αναφερθώ σε μια μεγάλη τραγωδία που συνέβη στην περιοχή μας, η οποία έχει να κάνει με γενοκτονία . Παρακάτω απεικονίζεται η κατάσταση του δρόμου μπροστά από το κατάστημά μας ύστερα από έντονη βροχόπτωση την Κυριακή που μας πέρασε.



Τα εκατοντάδες μαύρα στίγματα που διακρίνονται στην άσφαλτο είναι πολτοποιημένα μικροσκοπικά βατραχάκια τα οποία έπεσαν "εξ ουρανού" μαζί με την βροχή αλλά δυστυχώς στην πορεία της αναζήτησης για νερό, καταπατήθηκαν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Συζήτησα με κάποιους από τους τοπικούς γέροντες και μου είπαν πως το φαινόμενο της "βατραχόπτωσης" παρατηρείται έντονα ύστερα από ημέρες με υψηλή θερμοκρασία. Λόγω της ύπαρξης έλους στην περιοχή και λόγω της ζέστης, μαζί με τους υδρατμούς ανεβαίνουν προς τον ουρανό και τα αυγά των βατράχων τα οποία είναι αόρατα στο γυμνό μάτι. Οι συνθήκες βοηθούν στην εκκόλαψη των αυγών στην ατμόσφαιρα και έτσι με την πρώτη βροχή εκτος από νερό, πέφτουν και βατράχια κατά χιλιάδες...

Στην παρακάτω εικόνα, ένας από τους χαροκαμένους επιζώντες που θρηνεί για τους αδικοχαμένους συγγενείς του....



Με το καλό όλοι πίσω στα σπίτια μας Δευτέρα βράδυ...

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

πολυ ωραιο ποστ.......ετσι για να τα θυμομαστε πριν φυγουμε...και οχι να κοβουμε ταχυτητα μολις δουμε ενα ατυχημα για κανα 2-3 χιλιομετρα και μετα παλι τα ιδια...

αυτο με την βαραχοπτοση δεν ειναι φοβερο φαινομενο?
το ειχα δει μικρος και ειχα παθει πλακα!!! απιστευτο! κι ομως αληθινο!

Ανώνυμος είπε...

Hi Τάκη, σ'ευχαριστώ πολύ για το link.
Πραγματικά πολύ ωραίο και πολύ ενδιαφέροντα τα θέματα του blog σου :-)
Στο θέμα της οδήγησης να προσθέσω την απαραίτητη απόσταση που πρέπει πάντα να κρατάμε από το προπορεύομενο αυτοκίνητο.. είναι πολύ σημαντική!

Ανώνυμος είπε...

peste ta ke oxi san kapious pu kolane apo piso mpas ke treksume pio grigora ke se kani na skeftese na patiso tora freno i pio meta na mu ftiaksi 1 lamarina pu exi skuriasi

moyratos είπε...

E ρε κατακαημένη Ρούμελη τι σου μέλλε να πάθεις!!!! Βατραχοπόλεμος και χωρίς θύματα γίνεται? Πιστεύω πως για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι!!! Μπους και Σία άντε για βατραχομαχία!!!

Επιστρέψαμε από το 3ήμερο καλά. Ελπίζω και όλοι μας να επέστρεψαν καλά.