Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΤΙ ΩΡΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ???

Μια ερώτηση που ακούω καθημερινά δεκάδες φορές, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Έτσι λοιπόν και το μεσημέρι του Σαββάτου που μας πέρασε μπαίνει ένα ζευγαράκι το οποίο θα αποκαλούσα "διαφήμιση γυμναστηρίου" . Και οι 2 φορούσαν σορτσάκια, αυτός ΝΙΚΕ αυτη PUMA, με ασσορτί παπούτσια, αμάνικα φανελάκια με το όνομα "BODYTONIC" μπλε και κόκκινο αντίστοιχα. Ύψος γύρω στο 1.60 λεπτοί και οι 2 και στα χέρια τους οι βλέφες να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο σώμα κάτι που δείχνει πως το λίπος δεν έχει και πολλές πιθανότητες ζωής σ'αυτούς τους οργανισμούς. Μπαίνουν μέσα λοιπόν χωρίς καν να κοιτάξουν προς το μέρος μου (σαν να μην υπάρχω) και επίσης χωρίς να ανοίξουν το στοματάκι τους και αποφασίζω σαν καλός οικοδεσπότης και επαγγελματίας να κάνω εγώ την αρχή:

- Καλησπέρα σας, λέω.
- Γεια, απάντάει κρύα μόνο το αρσενικό μέλος του ζευγαριού.

Το θηλυκό με κοιτάει από πάνω ως κάτω (εδώ να σημειώσω πως εμφανισιακά είμαι ο κλασσικός Έλληνας με λίγο σκεμπεδάκο και καμιά 10αριά κιλά παραπάνω από αυτό που λένε ιδανικό βάρος), λέει κάτι στον σύντροφο (υποθέτω κάτι σαν : πω πω αυτός δεν έχει πατήσει ποτέ σε γυμναστήριο ή... θα πεθάνει σε 10 χρόνια από την χοληστερίνη) και αφού γυρίζουν και οι 2 και με κοιτάζουν μια στα γρήγορα, αρχίζουν να χασκογελάνε.

Τα ψώνια τους περιορίζονται σε 2 Red Bull, 1 POWERADE, 1 τόνο σε φυσικό χυμό, 1 μαύρο ψωμάκι σε φέτες και ένα γάλα 0%.

Έρχονται με γρήγορα βήματα σαν να τρέχουν σε διάδρομο στο ταμείο, ρίχνοντας κοφτά βλέματα στους άλλους 2 που ερχόταν να πληρώσουν (έναν παππού με μπαστουνάκι κι έναν πιτσιρικά που πήρε παγωτό) και αφού άφήνουν πρώτοι το καλαθάκι τους στο ταμείο μου λέει η κοπελιά "μισό λεπτό δεν τελειώσαμε ακόμα".

Το βάζω στην άκρη για να εξυπηρετήσω τους άλλους 2 αλλά ταυτόχρονα βλέπω την κοπελιά που με κοιτάζει με μια ξυνή φάτσα και ρωτάω :

- Μήπως θέλετε να αρχίσω τον δικό σας λογαριασμό ?
- Ε ναι, ή μάλλον όχι όχι . Τέλοσπάντων ότι καταλαβαίνεις κάνε....(!)

Προτίμησα να εξυπηρετήσω τους άλλους 2 αφού και λίγα ψώνια είχαν (ο μικρός το παγωτό και ο παππούς 2-3 πραγματάκια) και επίσης το ζευγάρι απομακρύνθηκε από το ταμείο. Έρχονται μετά από κάνα πεντάλεπτο και μου φέρνουν στο ταμείο μία κομπόστα ροδάκινο και ένα ελαιόλαδο και με ρωτάει η κοπελιά :

- Μήπως γνωρίζετε πόσο % λιπαρά περιέχουν η κομπόστα και το ελαιόλαδο?
- Τι να σας πω τώρα... Διατροφολόγος δεν είμαι, πάντως από όσα γνωρίζει το φτωχό μυαλουδάκι μου το ελαιόλαδο είναι εκ φύσεως φυτικό λίπος. Η κομπόστα πάλι είναι φρούτο βρασμένο σε αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας.
- Δηλαδή δεν ξέρετε να μας πείτε ακριβώς?
- Δυστυχώς όχι. Δεν είναι άλλωστε και η δουλειά μου αυτή.
- Τελοσπάντων. Κακώς όμως δεν γνωρίζετε τι περιέχουν τα προιόντα που πουλάτε. Πως θα ενημερώνετε ο κόσμος που κάνει μια διατροφή όπως εμείς? Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταναλώσουμε χωρίς να γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην υγεία μας.(!!)
- Ίσως να έχετε και δίκαιο (που λένε πως ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο? τι ειρωνία!!!) αλλά πιστεύω πως καλύτερα θα ήταν πριν τα καταναλώσετε, να ρωτήσετε τον διαιτολόγο-διατροφολόγο ή όποιον σας έδωσε τη διατροφή που ακολουθείτε.
- Είδατε τώρα? Επειδή δεν γνωρίζετε να μας πείτε κι εμείς δεν θα τα αγοράσουμε. Χάνετε και πωλήσεις έτσι.
- Τι να κάνουμε τώρα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από αυτά που σας είπα. Ίσως θα ήταν καλύτερα αυτές οι πληροφορίες να αναγράφονται στις ετικέτες των προιόντων.
- Έτσι έτσι. Στην Αμερική που πήγαμε πριν ένα μήνα τα πάντα γράφουν και τα ποσοστά λίπους(σ.σ. γι' αυτό τα hamburger πάνε σύννεφο!!!).

Δεν συνεχίζω την συζήτηση, αλλά ξεκινάω τον λογαριασμό και αφού με πληρώνουν με ρωτάνε και οι 2 ταυτόχρονα:

- Τι ώρα κλείνετε ?
- Στις 11, απαντώ.

Και με ρωτάνε και οι 2 πάλι ταυτόχρονα:

- ΤΟ ΒΡΑΔΥ ?

Τελικά ίσως και λίγο λίπος να κάνει καλό στην λειτουργία του εγκεφάλου.....

9 σχόλια:

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!
Άψογο...
Μωρέ μπράβο υπεροπτική συμπεριφορά! Να ξαναγυρίσουν εκεί που αναγράφονται αναλυτικά τα ποσοστά λίπους, αφού τους άρεσε τόσο πολύ, και ας δούμε πόσον καιρό θα επιβιώσει το υφάκι τους.
Μου θύμισες ένα παλιότερο post μου, εδώ: http://saigon-baygon.blogspot.com/2008/05/beauty.html

Κουράγιο!! :-)

Saigon

Ανώνυμος είπε...

to red bull ke to powerrade exi zaxari stin komposta kolisane

moyratos είπε...

xaxaxaxaxaxxaxa
xaxaxaaxxaxa
xaaxxaxaxa

Ρε Σάκη .... Θα τους είχα στείλει αδιάβαστους με την απολλώνια κορμάρα μου!!!! Δεν παίζονται τα άτομα. Μου την σπάνε οι "αθληταράδες"!!!! Δεν θα τους πετύχω τους πρισμένους με ενέσεις? Θα τους ρωτήσω αν το πουλί τους είναι Κινέζικο και αν είναι καλά τα Κινέζικα!!! Αμαν πια!!!! Με σκάσανε!!!! Έπρεπε να ξέρεις πόσες θερμίδες έχει η κομπόστα!!! Είσαι φάουλ!!!!
χαχααχαχ
χαχααχαχαχ
αχαχχααχ

Μαίρη είπε...

xmmmmm

καταρχάς βλέπω ότι ακόμα δεν άνοιξες το blog μια χαρά σπόνσορες βρήκες , ΡUMA ,NIKE πωπωπωπω !!


θα μπορούσες να πεις στα ψώνια με τα κορμιά ότι στις συσκευασίες αναγράφονται τα ποοστά λίπους και οι θερμιδες και για τα παραπονά τους μορούν να απευθυνούν στις εταιρείες των προϊόντων ....με λίγα λόγια έπρεπε να πεις ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΩ ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΤΙΣ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΩ!!

πωπω κάψιμο καλοκαιριάτικα που τρώει ο κόσμος ....

Wire_n_Wood είπε...

Ti malakes...an ekanan sobarh diatrofh 8a eprepe na h3eran meses-akres ti kai poso. Kai sthn telikh re hli8ia plasmata, mhn agorazete. Opws eipw8hke kai parapanw, to Red Bull kai h allh h malakia to Powerade den tous peira3an!

Kamia antirrhsh den exw me osous 8eloun na "kanoun diatrofh" .Ki egw exw perasei apo tetoio stadio ki akoma prosexw. Pote omws den espasa t' ar****a kanenos oute 3enerwsa kanenan.

Eipa kai phga kata to guradiko ths geitonias.

dr.SeenG είπε...

1. Οι γυμνασμένοι (γενικά) είναι βλάκες. Ζήτω οι σκεμπέδες μας.
2. Gatorade, γάλα 0%, red bull, ενώ γύρω γύρω γίνεται πάρτυ από κρουασάν, παγωτά, σοκολάτες κτλ??? Έλεοςςςςςς!!!
3. Ήταν ζουμπάδες ε; 1.60;;; Εμ... αφού δεν τρώνε πως να ψηλώσουν...
Εκνευρίστηκα τώρα, πάω στο μπουγατσάδικο να πάρω μία με κρέμα και μία τυρί...

Mastoras είπε...

Όχι μονο το λίπος κάνει καλό αλλά θα ήτανε ακόμα καλύτερο αν τόσες θερμίδες τις καίγανε με άλλες δραστηριότητες πέραν τις γυμναστικής.Τι να πεί κανείς για τέτοια άτομα...ανέραστοι χιμπατζήδες

Lina είπε...

μου φαινεται αντι για σχολειο πηγαιναν μονο σε γυμναστηρια. το λάδι ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΟΣ .... αι στα διαλα με τους φιτνες φρηκ...

(και φυσικά το καλό λιπος είναι απαραίτητο για την εγκεφαλική λειοτυργία)

Acro είπε...

Αν κάνουν όντως διατροφή θα έπρεπε να πάρουν φρέσκα φρούτα. Όσο για το ελαιόλαδο...έλεος. Δηλαδή πόσο μπορεί να φάει κανείς;
Αλλά κι εσύ ρε παιδί μου, πώς τα πουλάς έτσι αυτά τα προϊόντα ανενημέρωτος; Τσκ τσκ τσκ :)