Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Για Λάρσα καλά πάου ???

Δανείζομαι τον τίτλο του σημερινού post από ένα χιουμοριστικό τραγούδάκι του Γιάννη Μηλιώκα (όσοι τον θυμάστε από τα 80s) που μου ήρθε στο μυαλό εξαιτίας του παρακάτω συμβάντος :

Η ώρα είναι 11 και κάτι, και εκεί που βγαίνω έξω στο δρόμο για να πετάξω τα σκουπίδια του μαγαζιού, διακρίνω μία μηχανή μεγάλου κυβισμού να έρχεται προς το μέρος μου. Αναβάτες, ένα ζευγαράκι γύρω στα 25 με φουλ εξοπλισμό μηχανόβιων όπως δερμάτινο σακάκι, μπότες, κράνος κτλ (αλήθεια πως αντέχουν στο κατακαλόκαιρο με 40 βαθμούς θερμοκρασία ???). Σταματάνε την μηχανή δίπλα μου και με ρώτάει ο τύπος:

(Υπενθύμιση Ν1 : Είμαι κάτοικος Σιθωνίας και για όσους δεν ξέρουν η Σιθωνία είναι το μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής)

- Καλημέρα φίλε μου. Για Καλλιθέα καλά πάμε από εδώ ?

(Υπενθύμιση Ν2 : H Καλλιθέα βρίσκεται στη Κασσάνδρα και επίσης για όσους δεν ξέρουν η Κασσάνδρα είναι το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής)

- Θα σου ήταν εύκολο να έρθεις λίγο πιο εδώ με τη μηχανή για να σου δείξω ? ,του λέω.

- Είναι μακριά ακόμα ?, με ρωτάει.

- Λοιπόοοοοον, βλέπεις απέναντι το άλλο πόδι της Χαλκιδικής ? Κάτι σπιτάκια που φαίνονται ? Εκεί είναι η Καλλιθέα.

- Όχι ρε φίλε μη μου λες τέτοια, δεν είναι δυνατόν, τόσο δρόμο τζάμπα δηλαδή? ,μου λέει σαστισμένος.

Εκείνη την στιγμή, όλα τα λεφτά ήταν η φάτσα που είχε πάρει η κοπελιά η οποία προφανώς χάρην του "easy rider" γκόμενου, έχει υιοθετίσει το στυλάκι της μηχανόβιας και με τα πέτσινα έχει βγάλει τη μπέμπελη και ο λαιμός της έχει γεμίσει σπυράκια !

Και τον αρχίζει...................

- Και στα 'λεγα εγώ. Που στρίβεις από εδώ? Δεν είναι έτσι στο χάρτη. Λάθος πηγαίνουμε. Και κοίτα που με έφερες. Και τι τις ήθελα εγώ τις μηχανές και τις μπότες και αηδίες. Αι (ΜΠΙΠ) κι εσύ κι όλες οι Harley, ανίκανε, άχρηστε, μαλ***, και δώστου να βγαίνει ο λιμενεργάτης από μέσα της.

- Βρε μωράκι μου, βρε καλό μου , να προπσαθεί να την ηρεμήσει ο τύπος αλλά ............ τίποτα, ανένδοτη η κοπελιά.

- Φύγε, μην... μην τομλήσεις καν να με αγγίξεις, του φώναζε εκτός εαυτού!

Εγώ πάλι (καθόμουν και με τον κάδο των σκουπιδιών στα χέρια) μήπως και βοηθήσω λίγο την κατάσταση λέω:

- Εντάξει βρε παιδιά, δεν έγινε και τίποτα τραγικό. Κι εδώ είναι πανέμορφα, ίσως καλύτερα από την Καλλιθέα. Να, εδώ αν στρίψετε από αυτό το δρόμο στα 100 μέτρα, έχει μια υπέροχη παραλία όπου μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας, να πιείτε το φραπεδάκι σας και να ηρεμήσετε λίγο από το ταξίδι που σας ταλαιπώρησε.

Εκείνη την ώρα η κοπελιά (η οποία είμαι σίγουρος πως αν είχε ένα Καλάζνικοφ στα χέρια θα την είχε κάνει ... βίδα, φτερό την μηχανή ) γυρίζει και με ρωτάει δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στο παλικάρι:

- Εκτός από την πανέμορφη παραλία και τα ρέστα που μου λες, μήπως ξέρεις και που είναι η στάση του ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη? Γιατί εγώ στη μηχανή αυτού του (ΜΠΙΠ), (ΜΠΙΠ), (ΜΠΙΠ) δεν ξανανεβαίνω.

Κουράγιο, άγνωστε με την μηχανή. Πάμε γι'άλλα, που λέει και η γνωστή λαική ρήση. Εκτός πάλι κι αν έχεις απογοητευτεί τόσο πολύ από το γυναικείο φύλο, μιας και βρίσκεσαι στη Σιθωνία, ο Άθως είναι κοντά.

(Υπενθύμιση Ν3 : Ο Άθως είναι το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής γνωστό στους περισσότερους και ως Άγιον Όρος. Έτσι για να μην αφήσουμε παραπονεμένη καμία χερσόνησο, και να έχουμε πλήρη γεωγραφική κάλυψη της περιοχής!)


Και με την ευκαιρία, χώνω σχετικό με την υπόθεση θεϊκό videάκι των ΑΜΑΝ :

15 σχόλια:

Wire_n_Wood είπε...

Όλα τα 'χει αυτό το blog...ίντριγκα, περιπέτεια, καυγάδες, χρωματιστούς χαρακτήρες, κορμάρες (βλ. καναδυο καταχωρήσεις πίσω και ξανθιές 60αρες), φωτεινούς παντογνώστες ΚΑΙ καλοκαιρινό κλειδαρά...

Τι άλλο να ζητήσει ένας αναγνώστης?

Λοιπόν αυτό το πράμα που ανοίγουν οι γυναίκες το στόμα τους και βγάζουν μια γλώσσα 10 χλμ. είναι...αχαρακτήριστο. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν δικαιολογείται ούτε από τους άντρες. Αλλά, εν προκειμένω, τη συγκεκριμένη έπρεπε να την παρατήσει σε τίποτα ερημιές εκεί στη Σιθωνία, τη στρίγγλα. Από την άλλη που ξέρεις, μπορεί να την είχε σκάσει την τύπισσα κι αυτός. Γιατί, ως γνωστόν, "μονός καυγάς δεν γίνεται".

"Και στο είπα φιλαράκι...έτσι όπως συμπεριφέρεσαι στο γκομενάκι...θα σε παρατήσει!"

Ιλεό ιλεπά!

Wire_n_Wood είπε...

Δεν ξέρω τι είναι πιο γελοίο...οι περούκες, το στήθος που κοιτάει το ταβάνι ή η απάθεια του Καλυβάτση και η φρίκη του Κανάκη...

Έκλαψα από τα γέλια...είχα πάρα πολύ καιρό να το δω!

Takis Varatzas είπε...

deja_voodoo Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλά η κοπελιά με τα νέυρα που είχε γκρέμιζε και ουρανοξύστη. Τι την θες την μηχανή αφού είσαι της γόβας καλό μου? Όσο για τους ΑΜΑΝ η απάθεια του Καλιβάτση είναι άπαιχτη....

Susila είπε...

Αν και γυναίκα, οφείλω να πω ότι σε επιτιμητικές γλωσσοκοπάνες αναδεικνύονται οι Ελληνίδες κατά τα πρότυπα των μαμάδων τους...και η παράδοση συνεχίζεται χρόνια τώρα...

Takis Varatzas είπε...

@susila - Να σου πω έτσι όπως έζησα την όλη υπόθεση είχε κι ένα δικιο η κοπέλα. Τώρα θα μου πεις μηχανές και πέτσινα μου ήθελε καλοκαιριάτικα... Αλλά όταν άνοιξε το στοματάκι της..... χείμαρος πραγματικός!

pinos είπε...

η κοπελα ειτανε αντε για σου.
αν δεν μπορης τιν μιχανι η αν δεν εχεις ξανακανι ταξηδει με τιν μιχανι αστο καλιτερα κοπελα μου.
εδο μπορι να φτεη και ο τιπος που δεν τιν ενιμεροσε πος τα μεγαλα ταξηδια με μειχανι για τον σεινεποιβατι αναλογα και τιν μιχανι ειναι πολι κουραστικα.
αν π.χ ο τιπος ειχε στροτι της κοπελιας πρεποι να τις εφιγε η μεσει.

οποτε δικιολογημενα τα νευρα.
τορα για τιν ενδιμασεια δεν ειναι τοσο ζεστη οσο νομιζεις.
ολα τα μπουφαν εχουν καπου θιριδες που περναη μεσα απο αυτες αερας και σε δροσιζει οπος και τα παντελονια και το κρανος.
μετα ηπαρχει ο καλοκερινος εξοπλισμος που δεν ειναι τοσο ζεστος οσο ο χιμονιατικος.
και αν σκευτι κανις τι κινδινουν διατρεχεις πανο στιν μιχανι!!!!! για μενα ο τιπος ειτανε πολι σοστος που εντισε τιν κοπελα σαν αστακο.
παλιοτερα ειχα τρακαρι με τιν μιχανι αν δεν ειχα καλο εξοπλισμο δεν ξερο αν τορα θα ειμουνα εδο να γραφο.
και κατι τελευτεο γιατι μαλον σας ζαλισα.
καποτε μου ειχε ποι μια φιλι οτι θελι πολι ψαξιμο η παρεα που θα παρις μαζει σου διακοπες γιατι ο καθενας εχει διφορετικα γουστα και ιδιοτροποιες που δεν φενοντε οταν κανετε παρεα.
οποτε ενο εσει θελις να αραξης και να κιμιθις ολι μερα ο αλος μπορι αν εχει ενα χαρτη και να σε τραβαη απο εδο και απο εκει να δεις τα αξιοθεατα

Takis Varatzas είπε...

@pinos Σωστό κι αυτό... Αλλά η κοπελιά ήταν του σαλονιού και όχι του αλλωνιού !!!

pinos είπε...

για κλοτσες ειναι αλλα?????????
χαρα στο κουραγιο του παλικαριου!!!!!
η καψουρα ειναι η μεγαλιτερη αροστια χαλαη πολι τον αλον που ακομα και οταν τον βριζουν αυτος τα ακουη για γλικολογα χαχαχαχαχαχαχ

moyratos είπε...

Πω ρε πλάκα ο οδηγός!!! Ακόμα την κουβαλάει? Δεν την άφησε απέναντι στην στάση του κτελ?

Θα εβγαζε και την στολή και θα έμενε με μαγιό να περιμένει!!!! Το πολύ πολύ να την έπαιρναν με ώτο στοπ ...

ΥΓ: Μαν, δεν ήρθες στην ρετσινοπαρέα μας!!!! Έπεσε τρελό φαγοπότι!!!! Νεξτ ταημ μαν χρωστάμε!!!!!

Takis Varatzas είπε...

@moyratos Τι να κάνω ρε φίλος. 1 παρά φύγαμε, πήγα έκανα μπανάκι να γίνω άνθρωπος και βγηκα. Πέτυχα πιο μετά την sister Mandy-Diamandy @ Villa μαζί με τον Jean-Claude-Konstantin και το "αίσθημα". Εσύ δεν χρωστάς τίποτα φιλαράκι. Εγώ χρωστάω δωράκι....

Ανώνυμος είπε...

Και συ ρε παιδι μου, πες της οτι ειναι στην Καλλιθεα, να το σωσεις το παληκαρι....

moyratos είπε...

Πράκτορά μου εσύ!!!!!

kikop80 είπε...

Όρε τον φουκαρά!
Μπορεί αν έβγαζε το κράνος να ήταν πράγματι ο Κακομοίρογλου-Κανάκης!!!
ΧΑΧΑΧΑ!!!
Βρε το φουκαρά, τι πέρασε!
Η γκόμενα μ@@@κω για μένα. Θα μπορούσε να περιμένει να πάνε παραπέρα και να του τα σούρει, αλλά ήθελε να τον ξεφιτιλίσει!
Έπρεπε να την έπαιρνε και να την άφηνε σε καμιά ερημιά να δει το Jesus φαντάρο!
Καλησπέρα Τάκη!

dr.SeenG είπε...

Ααααααχ Τάκη Τάκη...
Που λες... εκεί στην πεντάμορφη Σιθωνία, λίγο έξω από την Τορώνη (κοντά σε ένα camping... Μαρούζ... Μαλούζ... δε θυμάμαι το όνομα) λάμωσε το τζιπάκι μας την Κυριακή... Ευτυχώς που ήρθαν κάτι θαμώνες της εκεί παραλίας και μας βοήθησαν. Θα με πεις... τι γυρεύατε με το αυτοκίνητο μέσα στην αμμουδιά... Ε...ήθελε να δοκιμάσει ο αδερφός μου το 4χ4 αλλά δεν υπολόγισε τη μαλακότητα της άμμου... Εσύ που ακριβώς είσαι; Γυρίσαμε όλο το πόδι. Από τον υπέροχο Αγιάννη και Καλογριά, μέχρι Αρμενιστή (8 στάσεις για μπάνιο σε μια μέρα) και τέλος φαγάκι στη Βουρβουρού...
Άντε να κανονίσουμε με Μουράτο, Μαίρη και Ασημώνη για βλογοσυνάντηση... Θέλω να ακούσω τις ιστορίες σου και προφορικά αδερφέ :)

Takis Varatzas είπε...

Ο Μουράτος είναι κολλητός οπότε συννενοήστε κι έρχεστε για ρετσινοποσία !