Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Από χειμώνα καλοκαίρι ....

Να μαι πάλι !
Σάββατο σήμερα και πολύ ωραία μέρα ... μύρισε καλοκαιράκι !

Ελπίζω όλοι να περάσατε καλά στις γιορτές του Πάσχα και αν σε κάποιους αυτό δεν ήταν αρκετό, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς είναι αρκετά κοντά για να συμπληρώσετε την ξεκούραση που ίσως σας λείπει.

Από χειμώνα καλοκαίρι λοιπόν κι ας δούμε μερικές διαφορές στις συνήθειες του κόσμου που παρατηρώ στο μαγαζί.

1. Η πόρτα

Κατά ένα περίεργο τρόπο, τις μέρες του χειμώνα ΟΛΟΙ φεύγοντας αφήνουν την πόρτα του μαγαζιού ανοιχτή. Ο λόγος άγνωστος ως τώρα !!! Ίσως να είναι και ο ίδιος λόγος για τον οποίο τώρα που έχει μέρες χαρά Θεού να την κλείνουν ενώ όταν έρχονται μέσα την βρίσκουν ορθάανοιχτη. Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες...

2. Τα ψυγεία

Για τους καλοκαιρινούς μήνες στην αυλή του μαγαζιού υπάρχουν 3 ψυγεία. Ένα με αναψυκτικά, ένα με μπύρες και τα παγωτά. Για ευνόητους λόγους, τους 7-8 μήνες που δεν έχει τόσο ζέστη και δουλειά παραμένουν κλειστά. Είναι π.χ. χειμώνας και μια μέρα τυχαίνει να κάνει ζέστη και να έχει ήλιο... οι ίδιοι πελάτες που έρχονται καθημερινά και ξέρουν ότι είναι κλειστά αυτά τα ψυγεία, μόλις έρθει μέρα που θα ζεσταθεί το κοκκαλάκι τους αρχίζουν τις ίδιες βαρετές ερωτήσεις:

- Δεν δουλέυει το ψυγείο? (αφού είναι άδειο ρε μεγάλε!)
- Παγωτά δεν φέρατε? (έλα ντε!)
- Αντε γέμισέτα τι περιμένεις ? 30 βαθμούς έχει έξω! (και την άλλη μέρα στανταρντ το ίδιο άτομο θα έρθει και θα μου ζητήσει ένα ζεστό νεράκι.)

Παράξενα πράγματα....

3. Αντιηλιακά και λοιπά καλοκαιρινά

Όπως και με τα ψυγεία μόλις αρχίσει η ζέστη, αρχίζει και η τρέλα με οτιδήποτε καλοκαιρινό.

- Αντιηλιακά δεν έχετε?
- Τι? Πρέπει να καούμε για να βάλουμε?
- Καπέλα δεν φέρατε ακόμα?
- Μάσκες για να βουτήξουμε?

....και η πλάκα είναι ότι όλα αυτά μου τα ρωτάνε σαν κουκουλοφασκιωμένα κρεμμύδια που θα σκάσουν από τα ρούχα που φοράνε !

Αυτά για σήμερα... όσο χτυπάει ο ήλιος θα επανέρχομαι με περισσότερα !

2 σχόλια:

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Περνούσα, είδα φως και μπήκα!
Τώρα που θα ξαναπιάσουν επισήμως οι ζέστες, θα αρχίσουν πάλι οι ενδιαφέρουσες ιστορίες με τους τουρίστες και τα τερτίπια τους, να'χουμε να διαβάζουμε εμείς που αναγκαστικά θα καθόμαστε μέσα, ως επί το πλείστον... ;-)
Κουράγιο!

Saigon

ασημωνης είπε...

Παλι καλα που δεν σου ζητησαν Αουταν!!!