Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ήρθαν και οι πρώτοι τουρίστες.....

Βρε καλώς τους. Πρώτη φουρνιά λοιπόν και μας έρχεται από Ρουμανία και Βουλγαρία. Μεγάλη εντύπωση κάνει πάντως ένα πράγμα. Η ταξική διαφορά.

Πολύ γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής το οποίο διαθέτει και καζίνο παρακαλώ για όσους θέλουν να νιώσουν την ηδονή και να χάσουν ότι έχουν στην τσέπη και όχι μόνο και το οποίο επίσης έχει κατακλειστεί από τετρακίνητα οχήματα μεγάλου κυβισμού τα οποία (αμάν με αυτή την λέξη) φέρουν πινακίδες των προαναφερθέντων χωρών.

Τι γίνεται ρε πάιδιά ??? (Μου λέει φίλος που δουλεύει εκεί .) Αυτό δεν είναι ξενοδοχείο. Είναι εξώφυλλο του Auto Moto & Sport που έχει συγκριτικό στα BMW X5, AUDI Q7, MERCEDES ML, VW TUAREG, PORSCHE CAYENNE και HUMMER. Μιλάμε για πολύ χρήμα.
Του λέω : Μην την ψάχνεις φίλος. Μάλλον έχει συνέδριο η Μαφία της ΝΑ Ευρώπης στο ξενοδοχείο !

Επίσης παρατήρησα και το εξής περίεργο : Τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα είναι ενοικιαζόμενα. Σου λέει ο μαφιόζος : Τα φράγκα τα έχω ... Οι δρόμοι στην Ελλάδα είναι σε κατάσταση "ανάμεσα στις λακούβες βρίσκεις και λίγη άσφαλτο". Γιατί να χαλάω την FERRARI μου? Νοίκιασε ένα τζιπάκι για 10-15 μέρες και δεν βαριέσαι. Αυτοί είναι οι "λίγοι".Όμως υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά......

100 μέτρα πίσω από το κατάστημα μας βρίσκεται μία από τις πανέμορφες παραλίες τις περιοχής. Ευκολονόητο οτί εκεί βρίσκονται και πολλά ξενοδοχεία της περιοχής. Εκεί κατοικούν κάποια όμορφα μικρά μπλε πλασματάκια που τα λένε Στρουμφ.... (ώπα λάθος). Εκεί λοιπόν έρχονται με λεοφωρεία που φέρουν πινακίδες ιδίας προελεύσεως με τα τετρακίνητα θηρία, πακεταρισμένοι σε συσκευασίες των 100 οι πιο κακόμοιροι τουρίστες που έχουν έρθει ποτέ στην περιοχή. Αυτοί είναι οι "πολλοί". Και δυστυχώς μέχρι να έρθουν και οι Έλληνες (αν βρουν λεφτά) αυτοί θα είναι οι πελάτες μας.

Γενιά του '30 εώς '50, σαγιονάρα με κάλτσα, ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που μεροκάματου και φυσικά χωρίς λεφτά. Προφανώς ότι είχαν και δεν είχαν το έδωσαν για τα εισιτήρια και το δωμάτιο. Καλά το τι έγινε στο μαγαζί μόλις ανακάλυψαν τα κρουασάν των 30 λεπτών δεν λέγεται. 10 ο ένας, 15 ο άλλος. Είναι και ηλικιωμένοι.... θα πάνε από ζάχαρο, τρομάρα τους.

Από την άλλη αν ο βασικός μισθός στη χώρα τους είναι 200-300 ευρώ που να βρουν λεφτά οι έρμοι? Παίρνουν ένα καλαθάκι, γυρίζουν γύρω γύρω, παρατηρούν πόσο ακριβότερα είναι τα αγαθά σε σχέση με την χώρα τους και το πολύ πολύ να πάρουν κανένα αυγό που είναι το πιο φτηνό φαγήτο κατ' εμέ και 5-6 μπύρες εισαγωγής των 30 λεπτών και είναι ευτυχισμένοι. Πάντως τέτοιες διακοπές εγώ δεν πάω. Καλύτερα να μαζέψω 5-10 φράγκα παραπάνω και να το ευχαριστηθώ παρά να ψωμολυσάω....

Βγαίνει και η κυβέρνηση και φωνάζει με υπερηφάνεια "ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ Χ%" και κολοκύθια τούμπανα. Τι να τον κάνω τέτοιο τουρισμό? Βεβαίως και δεν φταίνε οι άνθρωποι που έρχονται αλλά με αυτή την τακτική δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.

Εύχομαι καλή δουλειά και καλές διακοπές σε όλους !

8 σχόλια:

Μαίρη είπε...

Γενιά του '30 εώς '50, σαγιονάρα με κάλτσα, ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που μεροκάματου και φυσικά χωρίς λεφτά. Προφανώς ότι είχαν και δεν είχαν το έδωσαν για τα εισιτήρια και το δωμάτιο. Καλά το τι έγινε στο μαγαζί μόλις ανακάλυψαν τα κρουασάν των 30 λεπτών δεν λέγεται. 10 ο ένας, 15 ο άλλος.



XAXAXAXAXAXAXAXAX
XAXAXAXAXAXAXAXAAXA

moyratos είπε...

Ρε συ Μάκη, Τάκη, Σάκη, Σούλα... τι περιμένεις από τα ΚΑΠΗ των πρώην Ανατ. μπλόκ να κάνουνε? Που να βρούνε οι άνθρωποι παραπάνω λεφτά από τις συντάξεις τους? Εδώ οι δικοί μας και δεν τα βγάζουν πέρα με αυτές τις συντάξεις ....

Καλά και σύ γιατί δεν τους λες .. "Που πας ρε καραμύτροοοοο (διακοπές στο Ελλαδιστάν!!!)!!!!"

Takis Varatzas είπε...

Το κορυφαίο έγινε σήμερα !!! Ήρθαν να με πληρώσουν με ρουμάνικα λέι ! Τους τέλειωσαν τα ευρώ !

Ανώνυμος είπε...

re taki varatza na se pliroso se adena(l2) i gold(wow) ?

Takis Varatzas είπε...

Δώσε μου το account σου και θα σου δώσω τα ρέστα !!!

moyratos είπε...

plzzzzzz man .... adena?

Και γω θέλω adena, μήπως παντρεύεται κανείς και τα πετάνε χύμα στην εκκλησία πάλι?

Ρε Star ... plzzzz man ..... adena?

Έλα ρε σταρρρρρρρρ

Σάκη, Πήρες κανένα λέι ή δεν λέει? Άκους εκεί ... ΛΕΐ!!!
Σε τι ισοτιμία πάει?

Takis Varatzas είπε...

Υπάρχουν δύο :

Παλιό Lei 1 = 0.0000273601 EURO
Νέο Lei 1 = 0.273547 EURO

Μαίρη είπε...

http://mariatrelengo.blogspot.com/

έχεις πρόσκληση