Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Καλό καλοκαίρι με κάτι νέο....

Πρώτη ανάρτηση για τον Ιούνιο και να ευχηθώ:

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από σήμερα εγκαινιάζουμε μία καινούρια ενότητα του blog, η οποία θα ονομάζεται "Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ" και θα θίγει μικρές λανθασμένες συνήθειες του κόσμου όταν πηγαίνει να κάνει τα ψώνια του. Και ξεκινάμε με τα.......

ΒΟΥΤΥΡΑΚΙΑ ΜΕΡΙΔΟΣ

Ναι πράγματι, όσο αστείο κι αν φαίνεται θα μιλήσουμε για τα μικροσκοπικά βουτυράκια. Τι τραβάνε τα καημένα....

Καταρχήν δεν μπορεί κανείς μα κανείς να τα βρει. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ψάχνουν σε λάθος σημείο. Περίπου το 90% των πελατών, ψάχνει να βρει τα βουτυράκια όταν θέλει να ψωνίσει για πρωινό. Έτσι λοιπόν, πηγαίνει εκεί που είναι οι υπόλοιπες μερίδες όπως μαρμελαδίτσες, μέλάκια και μερεντούλες και μου κάνουν την εξής χαζή ερώτηση:

- Βουτυράκια μερίδος δεν έχετε? Γιατί δεν τα βλέπω μαζί με τα άλλα?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δυστυχώς το βούτυρο εκ φύσεως χρειάζεται ψύξη για να συντηρηθεί ακέραιο, οπότε αν και θα ήθελε να παίξει παρέα με την μερεντούλα, το μελάκι και την μαρμελαδίτσα, δυστυχώς θα πρέπει να μείνει μόνο του τιμώρια στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα που θα ενωθεί με τα υπόλοιπα, συνήθως επάνω σε μία φέτα ψωμιού για να καταναλωθεί από καποιον αγουροξυπνημένο πεινάλα!


Στη συνέχεια και αφού οι περισσότεροι με κοιτάνε με αυτό το απλάνές βοδίσιο βλέμμα και κάνουν "ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ", πηγαίνουν στο ψυγείο και το βρίσκουν. Εκεί όμως έρχεται άλλο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι..... Βάζουν τα ευπαθή προιόντα (ένα από τα οποία είναι και τα καημένα βουτυράκια) κάτω κάτω στο καλαθάκι με τα ψώνια με αποτέλεσμα την ώρα που θα έρθουν στο ταμείο το βουτυράκι να έχει πολτοποιηθεί από τα υπόλοιπα προιόντα.

Το ακόμα χειρότερο λάθος είναι το ότι οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι δεν το έχω προσέξει και λένε το συνήθες ύποπτο "Αχ μισό λεπτό, κάτι ξέχασα", παίρνουν με τρόπο το βουτυράκι, το παρατάνε όπου βρουν μέσα στο ψυγείο και παίρνουν ένα καινούριο.

Πάω κι εγώ μετά στο ψυγείο και μαζεύω τα θύμματα του πολέμου.

Αυτά για σήμερα και ελπίζω διαβάζοντας τα παραπάνω, κάποιοι από εσάς να μην το ξανακάνετε!!! Αλλιώς ΝΤΑ ΝΤΑ ! :D

Τα λέμε σύντομα...

8 σχόλια:

Wire_n_Wood είπε...

Μα φυσικά, ποιος να παραδεχθεί την έλλειψη κοινής λογικής. Τι μαλάνγκες...

Takis, γιατί δεν το γυρνάς σ' εκείνα τα βουτυράκια που, αντί να είναι τυλιγμένα σε χαρτί, έιναι σε πλαστική συσκευασία?

Θα μου πεις "και νομίζεις ότι δε θα βρεθούν άνθρωποι που θα έρθουν να πουν 'καλά δεν ντρέπεσαι και πουλάς ληγμένα βούτυρα!', αν πάνε σπίτι και τα βουτυράκια έχουν απλώς μαλακώσει μέχρι να πάνε από το ψυγείο στο τραπέζι". Κι αυτό σωστό...

Takis Varatzas είπε...

@Deja_Voodoo Ma gia ta plastika milao... Ki ayta den antexoyn to baros! Oso gia to parakato poy les... exei symbei ki ayto!!! :D

moyratos είπε...

.... Κάνε το εξής ... βάλτα στο έξω ψυγείο και αφού τα χρεώσεις τους υπενθυμίζεις φεύγοντας να τα πάρουν... Αλλιώς Ρώτα τους πόσα θέλουν και να τους τα φέρνεις εσύ ... αλλιώς ... βούτυρο είναι, δεν χαλάει ... χρησιμεύει και ... αλλού!!!!!!

Ε αμάν ποια με τα βουτυράκια!!!!

thamnos είπε...

Καλησπέρα Τάκη.
Αρχισαν τα βάσανα αν κατάλαβα καλά.
Οι συγκεκριμένες "απατεωνιές" έχουν να κάνουν με την συνήθεια αγοράς σε S.M. εκεί κάνεις τέτοια κόλπα και κανείς δεν ενδιαφέρετε.
Η απάντηση είναι απλή όπως ξέρεις, ή είσαι άνθρωπος ή δεν έισαι.

Πως θα σου φαινόταν αν τα βουτυράκια τα έχεις σε ψυγείο πίσω απο το πάγκο σου οπότε να τα δίνεις στο τελείω μα των αγορών?

Takis Varatzas είπε...

@moyratos + thamnos Thanx gia tis protaseis sas. 8a lifthoyn sta ypopsin. E kala tora na sobareytoyme .. den einai kai to terastio problima toy planiti ta boytyrakia. Apla to anafero mpas kai ksypnisei kanena myalo k'arxisei na skeftetai ligo logika!

ασημωνης είπε...

Αφου δεν σου ζητανε να τους τα ....αλειψεις στο ψωμια, παλι καλα να λες Τακη....Κουραγιο φιλε, το καλοκαιρι ειναι μεγαλο και μολις αρχισε!

Takis Varatzas είπε...

@ασημωνης Μαθημένα τα βουνά απ'τα χιόνια! Thanx!

MOLEMOU είπε...

TI 8A ELEGES AN TA EBAZES SE SISKEUASIA ME TSIGKINO SOBRAKAKI KAI DORO MIA KSIRISTIKI MHXANI h NA TA BGALEIS TELEIOS KAI BALE MONO THS MEGALES SISKEUASIES KAI TERMA O BOUTHROPOLEMOS