Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Εσείς ακόμα γιορτάζετε ?

Καταρχήν Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες των ημερών.

Σήμερα του Αϊ Γιαννιού λοιπόν και τέλος οι γιορτές. Όχι για πολύ βέβαια, καθώς στην χώρα μας σχεδόν κάθε μέρα γιορτή είναι, αλλά καιρός τα κεφάλια να μπουν μέσα για πρώτη φορά τον νέο αυτό χρόνο.

Τώρα το τι γιορτές περάσαμε όλοι ... εμείς το ξέρουμε. Λίγο η παγκόσμια οικονομική κρίση, λίγο το γενικό αλαλούμ που επικρατεί στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν στη Γάζα κάλυψαν το εορταστικό κλίμα και μας προετοίμασαν για μια δύσκολη, όπως όλοι λένε, χρονιά.

Εδώ, στο τόπο που ζω, τα πράγματα δεν φαίνονται καλύτερα. Σκέπτομαι πλέον να δημιουργήσω μία ενότητα στο Blog όπου θα ανακοινώνονται οι διαρήξεις, κλοπές και κάθε λογής έγκλημα που συμβαίνει στην περιοχή καθώς:

1. Προχθές σε κατάστημα συναδέλφου μέσα στο χωριό εκλάπησαν 800 ευρώ και...

2. Σε κοντινό χωριό έκλεψαν το σπίτι και ένα μικρό παντοπωλείο που διατηρεί γυναίκα 60+ ετών και επίσης μπήκαν σε 2 ακομά γειτονικά τους σπίτια.

Αναφέρομαι επίτηδες σε αυτό το ζήτημα για τρίτο συνεχόμενο post μήπως και το παρατηρήσει κάποιος από τους υπεύθυνους για την ασφάλειά μας και συγκινηθεί....

Επίσης να αναφέρω πως από την ημέρα του συμβάντος είχα απευθυνθεί και στο γνωστό σε όλους μας "troktiko" και μου είπαν πως θα αναφερθούν σε κάποια στιγμή στο πρόβλημα. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είδα κάποια ενέργεια από μέρους τους αλλά θέλω να πιστεύω πως θα το κάνουν, μπας και το δουν οι "άρχοντες" και σταλεί κάποια ενίσχυση στα πράγματι λιγοστά άτομα που είναι διαθέσιμα για την αστυνόμευση της περιοχής.

(UPDATE Με ενημέρωση που είχα από αναγνώστη του blog και ύστερα από εξακρίβωση, οφείλω να πω ότι το troktiko αναφέρθηκε στο ζήτημα στις 19-12-08. Παρακολουθώ καθημερινώς το συγκεκριμένο blog απλά κάπου στο χείμαρο των ειδήσεων, το έχασα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το ενδιαφέρον στα παιδιά του "troktikoy". Keep up the good work !)

Και για να διασκεδάσουμε και λίγο.... ιδού το πρώτο κουφό της χρονιάς :

Από τους πρώτους πελάτες της ημέρας, μία γυναίκα παίρνει αναψυκτικά και ερχόμενη στο ταμείο μου λέει :

- Αχ καλέ, ακόμα κοκακόλες με Αΐ Βασίληδες έχετε ? Πέρασαν οι γιορτές βρε αγόρι μου ... Αυτά θα λήγουν τώρα όπου να ΄ναι, είναι πολύ παλιά..... Δεν έχετε πιο καινούρια? Δεν σας έστειλαν ?

Όπως πάντα , τα σχόλια δικά σας !

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Τάκη παντοπώλη,

Μισό κιλό τυρί φέτα θέλω, χύμα χαλκιδικιώτικη οχι συσκευασμένη έχεις?
Θα σου στείλω διεύθυνση να μου την στείλεις... :-)
Εδώ στο Μακάο βρίσκω φέτα φάγε 250 γρ. γύρω στα 5 ευρώ.
Όσον αφορά την δημοσίευση της κλοπής που είχες, το τροκτικό το έβαλε το θέμα, δες τα παλιά πόστ, εγώ απο κεί σε βρήκα...
Που είναι το μαγαζί σου? μεσα στον Μαρμαρά?
Μπορεί να σ'επισκευτώ καμμιά φορά..

Kαλή χρονιά να έχουμε..με υγεία και ειρήνη, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα με τους τούρκους..

Μακάο

Takis Varatzas είπε...

Καλημέρα και σε σένα...
Φέτα έχουμε ντόπια και είναι και πολύ πολύ ωραία (έτσι μου λένε τουλάχιστον). Εγώ να στου στείλω αλλά σε τι κατάσταση θα φτάσει στο Μακάο δεν ξέρω. Και btw εσύ πως βρέθηκες εκεί πέρα? Εγώ είμαι στη Σιθωνία. Όποτε είναι να έρθεις κατα δω επικοινωνούμε.

Κάπου προφανώς έχω χασει επεισόδια στο troktiko και οφείλω να διορθώσω την δημοσίευση μου. θα ψάξω να το βρω...

Καλή χρονιά και σε σένα φίλε μου... Για το δικό μας κράτος μην ανησυχείς. Έτσι κι αλλιώς σχεδόν τίποτα δνε είναι ελληνικό γιατί έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα....

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Ελάτε τώρα, κύριε παντοπώλα, ποιον πάτε να κοροϊδέψετε?
Όλοι γνωρίζουν ότι η κόκα-κόλα, ακριβώς όπως και το γιαούρτι, το 'φρέσκο' γάλα και οι 'φρέσκοι' χυμοί, είναι προϊόν ψυγείου (εξ ου και το σλόγκαν "Πίνεται παγωμένη", άλλωστε) και λήγει εντός δεκαημέρου.
Ντροπή σας να μην έχετε ήδη απομακρύνει από το μαγαζί τα βλάσφημα κουτάκια με τον αη-Βασίλη. Ο καλοί χριστιανοί ξεστόλισαν το δέντρο, οι καλικάντζαροι έφτασαν, ομοίως και τα Φώτα κι οι φωτισμοί, κι εσείς με δόλιο τρόπο προσπαθείτε να σπρώξετε ληγμένο ευπαθές εμπόρευμα στην εκλεκτή και υψηλής νοημοσύνης πελατεία σας?
Ντρέπομαι για λογαριασμό σας.

(LOL)

Saigon

Takis Varatzas είπε...

@Saigon & Baygon Inc. Τι να πω... Ντρέπομαι για λογιαριασμό μου... πάω να αυτοτιμωρηθώ... Σούζιιιι ένα μαστίγιο στα γρήγορα... να Τζούζειιιι !!!

thamnos είπε...

Hello Takis, καλή χρονιά να έχουμε με Υγεία.

Θα ήθελα ενα αναψυκτικό τύπου κόλα με το σουβλιστό αρνί στη συσκευασία, ξέρεις εσύ αποπ την νεά σοδιά του 2009!!! Ελεος κυρία μου και πίνεις την καταστρεπτική αηδία και θέλεις να είναι και σαν "αυγό ημέρας"!

Για τις κλοπές τι να πω ρε φίλε, μάλλον θα καταλήξουμε σε κάποια από τις λύσεις που προτείνεις σε προηγούμενο post και τότε θα γίνει το " έλα να δεις".

Να περνάς καλά.

Takis Varatzas είπε...

@thamnos Thanx φίλος... Καλή χρονιά σου εύχομαι και σένα κι άλλο κακό να μην μας βρει, ούτε εμάς, ούτε και κανέναν άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη να τις παιρνω αυτες τις Κοκα κολες με τον Αη Βασιλη;
Καλημερα Τακη...

Takis Varatzas είπε...

@ΑΣΗΜΩΝΗΣ Και βεβαίως να τις παίρνεις άφοβα, κατά προτίμηση μετα συνοδείας ρετσίνας !!!