Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Η καλή μέρα......

.....από το πρωί φαίνεται. Έτσι λέει η γνωστή λαική ρήση και συνήθως πέφτει μέσα. Στις 8 το πρώί, όπως κάθε μέρα, ανοίγω το μαγαζί μας. Έρχονται τα γάλατα, ψωμιά, μαναβική κτλ.

Ένας από αυτούς ο Αλέξης, ρωσοπόντιος, οδηγός του αυτοκινήτου του αρτοποιείου, ο οποίος κάθε πρωί έχει την συνήθεια να σταματάει ακριβώς μπροστά και κατα μήκος της εισόδου με το καραβάν αυτοκίνητό του και αφού πάρει το καλάθι με τα ψωμιά για να τα φέρει μέσα, αφήνει διάπλατα ανοιχτές τις πίσω πόρτες (πιάνει δηλαδή 5-6 μέτρα πάρκινγκ). Ταυτόχρονα, σταματάει λίγο πιο πίσω και το φορτηγό της ΑΓΝΟ με αποτέλεσμα να υπάρχει λιγοστός χώρος για να παρκάρει πελάτης με το αυτοκίνητό του.

Εκείνη την στιγμή επίσης περιμένει από απέναντι για να στρίψει ο Γιόχαν, ελληνογερμανός, ο οποίος δουλεύει σε γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων και έρχεται συνήθως το πρωί να ψωνίσει, πριν πάει να ανοίξει το γραφείο του. Αν και οδηγεί ένα μικρούλη Hyundai i10 (τον νέο αντικαταστάτη του ATOS) δεν χωράει να παρκάρει κανονικά και βάζει το αυτοκίνητό του κάθετα ανάμεσα στα 2 αυτόκίνητα. Βγαίνει από την πόρτα του συνοδηγού(γιατί αν έβγαινε από την δική του θα έκανε παρέα με τα ψωμιά στο πίσω μέρος του καραβάν) και έρχεται μέσα εκνευρισμένος ρίχνοντας μια ματιά στον Αλέξη που θα έκανε ακόμα και τον John Rambo να ψαρώσει.

- Δεν μπορώ να καταλάβω ρε γμτ, δεν έχει σχολές οδηγών στην Τυφλίδα(πρωτεύουσα της Γεωργίας)?, λέει ειρωνικά.
- Αυτό γκια μένα το είπες? Γκιατί εσύ είσαι καλύτερο οντιγκό? Έτσι παρκάρουν στο Γκερμανία? Εγκώ πως βάλει καλάτι μέσα τώρα?
- Να περιμένεις να τελειώσω τα ψώνια μου για να μάθεις άλλη φορά να παρκάρεις σωστά, λέει ο Γιόχαν.

Και αρχίζουν έναν φοβερό διάλογο στα ΕλληνοΓερμανοΓεωργικά από τον οποίο οι μόνες λέξεις που ξεχώρισα στα σταδιακά αυξανόμενα desibel ήταν οι κλασσικές ελληνικές "Μαλ...α", "Που..η", "Αρχ...ι", "Μουν...ο" και άλλες εκφράσεις βγαλμένες από τις απόκρυφες σελίδες του savoir vivre.

Εκεί αποφάσισα να παρέμβω κι εγώ και αρχίζω και φωνάζω "Ειρήνη Ημιν", "Μην μαλώνετε ρε παιδιά πρωί πρωί, έχει μέρα ακόμα" κτλ... και ησύχασαν κάπως με την απομάκρυνση του Αλέξη (ευτυχώς είχε να δώσει κι αλλού ψωμιά).

- Αμάν ρε Γιόχαν πρωί πρωί, εσύ δεν φαίνεσαι άνθρωπος του καυγά, του λέω.
- Τι να κάνω ρε Τάκη, με τα αυτοκίνητα είμαι όλη μέρα κι όταν βλέπω κάτι τέτοια μου ανάβουν τα λαμπάκια, λέει.
- Ε τι να κάνουμε, μερικοί δεν διορθώνονται με τίποτα, του λέω με τη σειρά μου.
- Αλλά δεν είμαι εκνευρισμένος μόνο από αυτό, μου λέει.
- Τι έγινε, τράκαρε κάνένας τουρίστας με αυτοκίνητο του γραφείου?, τον ρωτάω.
- Στο συγκρότημα που μένω, ένας γείτονας, εδώ και λίγες μέρες έχει πάρει ένα μικρό σκυλάκι. Αυτό επειδή είναι μωρό, γάβγίζει σχεδόν όλο το βράδυ. Αλλά εκτός αυτού πήγε και έχεσε στον κήπο μιας γειτόνισσας. Αυτή με την σειρά της, ξύπνησε 5 η ώρα το πρωί και βγήκε να κάνει τσιγάρο στον κήπο της. Εκεί που περπατούσε, πάτησε στα "κακάκια" του σκύλου και ξέρεις τι έκανε?
- Τιιιιιιιιιιιιιι ? , ρωτάω με απορία.
- Φόρεσε πλαστικό γάντι, έβαλε τα "κακάκια" σε μια σακούλα και επειδή δεν ήταν σίγουρη ποιος από το συγκρότημα έχει τον σκύλο, την έπιασε το καλλιτεχνικό της και με το περιεχόμενο της σακούλας , πασάλειψε όλες τις πόρτες των σπιτιών του συγκροτήματος (ίουυυυυυυ).

Δικό σας !!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i zuzu den itan :P

moyratos είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχ
αχχχαχα

Απίστευτη η "γειτόνισσα"!!! Την ιστορία με τον Θέμη και το Τελωνείο της Θεσσαλονίκης στην είπαμε? χαχαχαχααχχαχα

Κάτι αντίστοιχο αλλά πολύ χειρότερο!!!!!

χαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχα

Κιαυτοί οι αλλοδαποί... ωραία οδήγηση μαθαίνουν!!! Στα κάκαλά τους οι άλλοι. Όχι μόνο οι αλλοδαποί (μην είμαι και ρατσιστής) αλλά δεν λογαριάζει κανένας και τίποτα!!! ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ

Γιώργος είπε...

ΕΛΕΟΣ η κυρια!

οσο για τον οδηγο δεν νομιζω πως παιζει και ιδιαιτερο ρολο η καταγωγη του....
αργησα να το δω για να σου ευχηθω καλημερα...οποτε καληνυχτα και καλημερα για αυριο+καλο σαββατοκυριακο:)

dr.SeenG είπε...

Χαχαχαχαχαχαχα ωραίοι οι γκασταρμπάιτερς!!! Η κυρία έπρεπε να περιμένει να μάθει ποιανού είναι το σκυλί. Αν κι εγώ στη θέση της θα χρησιμοποιούσα τα κόπρανα για λίπασμα. Και απλά θα έκανα μια παρατήρηση στο γείτονα. Είμαι πολύ φιλόζωος βλέπεις. Τώρα έχει πήξει η γειτονιά στο σκατό ε?