Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Καιρός για αλλαγή....

Όχι καμία σχέση με τις εκλογές, απλά ένα λογοπαίγνιο σύμφωνα με το κλίμα των ημερών για το ότι, όπως συμβαίνει και με τους πολιτικούς μας, έτσι δεν θα γλιτώσετε τόσο εύκολα κι από μένα.

Είμαι ακόμα εδώ και είμαι μια χαρά και να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον όσους μου έστειλαν email.... Δεν θα μπορούσα λοιπόν με τίποτα να αφήσω να περάσει ο μήνας χωρίς δημοσίευση.

Αυτό το ποστ λοιπόν, είναι το τελευταίο του πρώτου κύκλου ζωής αυτού του μπλογκ και το πρώτο που γράφεται μέσω κινητού με wifi λόγω προσωρινής έλλειψης δικής μου σύνδεσης στο μέρος που βρίσκομαι. Να 'ναι καλά ο γείτονας με το ξεκλείδωτο router!

Από τον επόμενο μήνα λοιπόν, το μπλογκ ξεκινάει τον δεύτερο κύκλο ζωής του, οπότε stay in touch!!! Μέχρι τότε όμως, μία τελευταία ιστοριούλα που τόσο καιρό έχω να γράψω.

What is Meze???

Σέρβος πελάτης, ο οποίος φαίνεται άνθρωπος με χρήματα καθώς καθημερινά έρχεται και κάνει καλούς λογαριασμούς και δείχνει να απολαμβάνει τις διακοπές του, με ρωτάει:

- Takis, what is "Meze" ???

Εγώ πάλι με την σειρά μου τον ρωτάω:

- Where did you hear this word?

Για να μην τα πολυλογούμε ο άνθρωπος μου εξηγεί ότι είναι διευθυντής μιας πολυεθνικής στο Βελιγράδι και ότι μπορεί πολλοί άνθρωποι να τον ζηλεύουν για την θέση που έχει, άλλα ο ίδιος έχει απίστευτη πίεση και άγχος κάθε μέρα. Έτσι αποφάσισε να περάσει όσο καλύτερα μπορεί στις διακοπές του για να ξεφύγει από το καθημερινό του μαρτύριο και να γυρίσει πίσω γεμάτος δυνάμεις. Όμως παρ' όλα αυτά, κάτι του έλειπε. Αυτό το κάτι το βρήκε σε μία εικόνα που μου περιγράφει ο ίδιος:

- Είδα έναν ηλικιωμένο άνθρωπο περίπου 70 χρονών ο οποίος καθόταν στην παραλία και είχε στήσει τραπεζάκι με διάφορα εδέσματα (υποθέτω αντσούγιες, κολιό, ντολμαδάκια, τσιπουράκι κτλ), αραγμένος στην ξαπλώστρα κάτω από τον ίσκιο της ομπρέλας και απολαμβάνοντας την θέα που του πρόσφεραν ο ουρανός, η θάλασσα και πάνω απ' όλα, 6 νεαρά και όμορφα κορίτσια που έπαιζαν beach volley. Ο άνθρωπος είχε μια ηρεμία και γαλήνη στο προσωπό του, την οποία ζήλεψα απίστευτα. Αυτό είναι, είπα μέσα μου. Αυτό ήταν το κάτι που μου έλειπε. Με τα ελάχιστα ελληνικά που γνωρίζω λοιπόν, πηγαίνω και τον ρωτάω: Παππού, τι κάνεις εδώ? Και μου απαντάει: Μεζέ !!!

Και σε ρωτάω εσένα τώρα, μου λέει, What is Meze?

θα σε φτιάξω άνθρωπο (i will make you human!), του λέω εγώ και τον εφοδίασα με όλα τα απαραίτητα περί φαγητού και του είπα να κάνει ακριβώς ότι και ο παππούς.

Την επόμενη μέρα, ο τύπος ήρθε το πρωί με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και τον ρώτησα:

- So did you do "Meze"?
- Da Da Daaaaaaa MEZE IS EXTRA SUPER GOOD, μου λέει. Thank very much for your help!

Άλλος ένας ευχαριστημένος, σκέφτηκα από μέσα μου, αλλά όλα αυτά όπως και οι προηγούμενες 81 αναρτήσεις, πλέον σε λίγες μέρες από σήμερα, θα είναι ευχάριστες ή δυσάρεστες αναμνήσειςμ όπου ιστορίες σαν κι αυτές θα αποτελούν μέρος της νέας μορφής του μπλογκ στο προσεχές μέλλον. Να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς όλους τους αναγνώστες για την συμμετοχή τους. Ελπίζω να συνεχίσουμε να κάνουμε παρέα και στο μέλλον.

Εως τότε να θυμάστε πως κάθε τέλος είναι και μια καινούρια αρχή!
Και πάλι ευχαριστώ πολύ και..... εις το επανιδείν!!!

8 σχόλια:

Wire_n_Wood είπε...

Άντε ρε Τάκις, αμάν κάναμε να δούμε ανάρτηση! Μη μας κοψοχολιάζεις έτσι!

Καλή συνέχεια κι εμείς εδώ είμαστε!

Είναι μερικές λέξεις που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη γλώσσα: "φιλότιμο" και "μεράκι" είναι οι δύο πρώτες που μου έρχονται. Παρόμοια, και ο "μεζές", παρά το ότι είναι τούρκικη λέξη, δεν υπάρχει πουθενά αλλού με την έννοια που εμείς κάνουμε "μεζέ". Όπως περίπου το έκανε ο παππούς. Οι Ισπανοί έχουν τα "τάπας", αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο.

Το να κάθεσαι γύρω από ένα τραπέζι και να μοιράζεσαι, να έρχεσαι πιο κοντά με φίλους -ή και αγνώστους- στα καλά και στα άσχημα ή απλώς να γουστάρεις μοναχός, όπως ο παππούς είναι κάτι τόσο απλό κι όμως τόσο σπάνιο εκτός Ελλάδας. Περίεργο, αλλά αληθινό.

Takis Varatzas είπε...

Άντε ρε deja αμάν έκανα να δω κι εγώ σχόλιο!!! BTW +φωνω με όλα!!!

thamnos είπε...

greek μεζε και αραλίκι! το καλύτερο πράγμα στη χώρα μας!
Πραγματικά λείπει σε πολλούς αλλά υπομονή μέχρι τα 70 έχουμε χρόνο...

να 'σαι καλά Takis και μην ανυσηχεις για τα σχόλια, μια βόλτα την κάνουμε!
Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε τακις, θα περιμένουμε τις νεες σου αναρτήσεις, εδώ είμαστε, σε παρακολουθούμε..

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

κοίτα μην εξαφανιστείς τώρα που σε ανακάλυψα.... καιρό είχα να διαβάσω τόσο σούπερ ανάρτηση! Αχ, μεζέ!
A, και καλώς σας βρήκα!

Ανώνυμος είπε...

katse re taki ego gt otan erxome gia meze mu promifedis ola ta parapano ektos apo ta mora?apeto tin epomeni fora to full paketo

γυάλινο δάκρυ είπε...

Χάθηκες κι εσύ. Όλα καλά;

ασημωνης είπε...

Που εισαι ρε Τακη;;;;;;