Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

ΦΘΗΝΟ ???

Σήμερα το πρωί ήρθε ο πωλητής της γνωστής εταιρίας χαρτικών DIANA. Μετά από ένα σύντομο έλεγχο στο απόθεμα, βλέπω πως το μοναδικό προιόν που μας λείπει είναι χαρτιά υγείας DIANA των 8 τεμαχίων με κωδικό SB300 και το χαρακτηριστικό σλόγκαν "ΦΘΗΝΟ" με μεγάλα γράμματα στο πάνω μέρος της συσκευασίας. Το εν λόγω προιόν πουλούσαμε 1,80 ευρώ στο μαγαζί.

Ακολουθεί η συζήτηση μεταξύ εμού (ΜΟΥΥΥΥΥ ΒΟΔΙ) και του πωλητή:

- Λοιπόν, θα χρειαστούμε κάτι?

- Απ'ότι βλέπω μόνο το SB300 μας λείπει, αυτό που γράφει φθηνό επάνω-επάνω.

- Ωραία, έχει και προσφορά στα 10 κιβώτια παίρνεις και 1 δώρο που μπορείς να το βάλεις επάνω στην τιμή για να σου βγαίνει πιο φθηνό.

- Είναι δηλαδή όπως την προηγούμενη φορά που βάλαμε? Γιατί την τελευταία φορά είχε πράγματι πολύ καλή τιμή.

- Ναι ναι βεβαίως δεν έχει αλλάξει τίποτα.

- Δηλαδή, ποια είναι η αρχική τιμή του?

- 2,58 + 19% ΦΠΑ αλλά αν αφαιρέσεις την προσφορά κατεβαίνει πολύ.

- Δηλαδη πάμε 2,58 Χ 10 / 11 = 2,34 ???

- Ναι 2,34 βγαίνει + ΦΠΑ.

- Μα πουλούσαμε 1,80.... Τώρα θα αγοράσουμε 2,78 ???

- Έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα....

- Μα αν βάλω και ένα λογικό ποσοστό κέρδους θα πάμε πάνω από τα 3 ευρώ ... Που 1,80 που 3,20 - 3,30 ??? Και γράφει ακόμα "ΦΘΗΝΟ" στη συσκευασία?

- Ναι βεβαίως.... εεεε εντάξει έχει ανεβεί λίγο η τιμή του, αλλά μην ξεχνάς ότι έχει 10% μείον. Πόσα να βαλουμε τελικά?

- Να σου πω κάτι? Εμείς δεν θα χρειαστούμε κάτι, αλλά όταν πας πίσω στην εταιρία πες τους, στην επόμενη παρτίδα που θα βγάλουν, εκεί που λέει "ΦΘΗΝΟ" να το αλλάξουν και να γράφει "ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΦΘΗΝΟ".

Αυτά για σήμερα...

2 σχόλια:

Deja_Voodoo είπε...

Στην Ινδία τρώνε μόνο με το δεξί χέρι, γιατί με το αριστερό σκουπίζουν τον .... τους. Και μιλάμε για 1 δισ. 150 εκατ. ανθρώπους.

Στην Κίνα πάλι, δεν πρέπει να πηγαίνουν και πολύ συχνά στην τουαλέτα για νούμερο 2 με τόσο ρύζι που τρώνε (μπορεί και να εξηγεί το σχιστό των ματιών τους! ΟΚ, κακό αστείο!). Και μιλάμε για 1 δισ. 300 εκατ. ανθρώπους, χώρια την Ταιβάν.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα για το τι είναι καλύτερο...αλλά μετά από αυτό το post, θα πρέπει να πάρω μια απόφαση: μονόχειρας ή δυσκοίλιος?

Takis Varatzas είπε...

Idoy h aporia...