Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Χαμένη ψυχή...

Χθες το βράδυ λίγο πριν κλείσουμε, μπαίνει στο μαγαζί μία παρέα από νέα παιδιά γύρω στα 20-25 χρονών. Από τα 4 άτομα της παρέας, για τους 3 αν και τους ξέρω μόνο φυσιογνωμικά, δεν έχω και την καλύτερη άποψη όσων αφορά τον χαρακτήρα τους. Ανήκουν στη λεγόμενη "αληταρία " του χωριού. Ο τέταρτος και πιο νέος της παρέας, είναι γιος ανθρώπων νοικοκυραίων, που τους ξέρω προσωπικά και είναι και καλοί πελάτες. Πλησιάζει αυτός και μου λέει:

- Να σου πω λίγο?
- Πες μου.
- Εγώ και τα παιδιά, θέλουμε να πάρουμε λίγα πραγματάκια αλλά επειδή δεν πληρώθηκα ακόμα θα στα δώσω τον άλλο μήνα.
- Οκ, του λέώ και αυτός γυρίζει και λέει στους άλλους: "Εντάξει παιδιά, πάρτε ότι θέλετε".

Τα ψώνια ήταν ύποπτα. 3 μπουκάλια ουίσκι, 3 μπουκάλια βότκα, ,3 κούτες τσιγάρα, 3 τηλεκάρτες των 20 ευρώ και ένα κουτί ... ασπιρίνες. Δεν ξέρω αλλά τα είδη και αυτό το "3" μου χτύπησε άσχημα. Επίσης ακόμα πιο άσχημα μου χτύπησε η απάντηση "Όχι μωρέ, έτσι για να έχουμε..." στην ερώτηση μου : "Τι έγινε ρε παιδιά? Γιορτάζει κανείς???".

Εκεί λοιπόν και αφού μαζεύτηκαν όλοι στο ταμείο λέω:

- Λοιπόν παλικάρια, είπα ότι μπορώ να σας δώσω κάποια πράγματα αλλά μόνο αν είναι είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, νερό κτλ. Με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να σας δώσω αυτά που ψωνίσατε.

- Μα κι αυτά είδη πρώτης ανάγκης είναι, πετάγεται και λέει ο ένας από τους 3 ύποπτους και μαζί με τους άλλους 2 σκάνε στα γέλια. Το τέταρτο παιδί ήταν λίγο σαστισμένο, με αρκετό προβληματισμό στο πρόσωπό του.

- Παιδιά λυπάμαι αλλά δεν γίνεται , τους ξαναλέω και παίρνω τα πράγματα στο πλάι.

- Εντάξει ρε φίλε, λες και θα στα κλέβαμε, λέει πιο σοβαρά αυτή τη φορά ο ένας από τους 3 και κάνει νόημα στους υπόλοιπους να φύγουν.

Βγαίνοντας, μέσα στα "ψου ψου ψου" και "μου μου μου" το αυτί μου έπιασε και 2-3 βρισιές που μάλλον απευθύνονταν σε μένα. Εκείνη την ώρα, δεν ξέρω πως, αλλά μου ήρθε και φώναξα το όνομα του τέταρτου παιδιού.

- Ορίστε, μου απαντάει και του κάνω νόημα να έρθει κοντά.
- Τι θέλεις ?
- Πήγαινε σπίτι σου, κρίμα είναι, του λέω.
- Άντε ρε *αλάκα, θα 'ρθείς?, ακούστηκε επιτακτικά η φωνή του ενός εκ των τριών.

Το παιδί γύρισε και με κοίταξε και στη συνέχεια μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τους υπόλοιπους.

Τα σχόλια δικά σας.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Περί απαγωγής ο (διά)λογος.

Χθες και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, το μοναδικό σχεδόν θέμα που μπορούσες να παρακολουθήσεις στην τηλεόραση, είχε να κάνει με την απαγωγή και την απελευθέρωση του γνωστού εφοπλιστή. Σε ένα έκτακτο δελτίο, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ψώνιζε to πρωί στο μαγαζί είχε τον εξής σύντομο διάλογο:

- Είδης Χρυσούλα? Είδης ινδιαφέρουν η γναίκα τ' ανθρώπ'? Αυτή τα κανόνσε ούλα κι τουν απιλιυθέρωσαν τουν άνθρουπου. Ισύ... χρυσή μ' Σούλα? Τι θα έκανις αν παίρνανι του Μαργαριτούλη σ'?

- Τι να σι πάρουν ισένα ρε χαμένε με τ' σύνταξ' του ΟΓΑ ? Ισύ ούτε για σκιάχτρου σι μποστάν' κάνς !!!

Για όσους θέλουν μετάφραση ας δούνε τις ετικέτες :D

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Σεισμός !!!

Κάτω από τα πόδια μας, στα έγκατα της Γης, πρέπει να γίνεται μεγάλο πάρτυ ! Που και που, μας κουνάει και από λίγο λες και όλα τα subwoofer των club της ΙΒΙΖΑ εγκαταστάθηκαν στις πλάκες της Γης! Γνωρίζω βέβαια ότι είμαστε σε μια σεισμογενή χώρα (φαίνεται άλλωστε κι από το πόσα νησιά έχουμε) αλλά τώρα τελευταία έχει γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Σήμερα λοιπόν, γύρω στις 2 το μεσημέρι είχαμε ακόμα ένα σεισμό, μόνο που μας ταρακούνησε για τα καλά ! Η δόνηση κράτησε αρκετά, γύρω στα 10 δευτερόλεπτα και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (http://www.emsc-csem.org) ήταν της τάξεως των 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και (ευτυχώς!) είχε βάθος 8χλμ.

Το αστείο της υπόθεσης ? Ανακάλυψα ότι μάλλον έχω ικανότητες ζογκλέρ καθώς έτυχε εκείνη την ώρα να περνάω δίπλα από το ράφι με τα πότά και έπιασα στον αέρα 3 μπουκάλια ουίσκυ, από τα οποία (μιας και στη Σκωτία δεν ξέρουν και πολλά από σεισμούς) μάλλον τρομοκρατήθηκε ο Γιαννάκης ο Περιπατητής και γλύστρισε από το ράφι, κάνοντας βουτιά θανάτου στο πάτωμα !!!

Πάω να φτιάξω ένα κοκτέϊλ (ΕARTHQUAKE ή ΚΑΜΙΚΑΖE) και συνεχίζω την δουλειά....

υ.γ. Κατά ένα περίεργο τρόπο, μετά από παρατήρηση μου στο site του σεισμολογικού κέντρου που ανέφερα παραπάνω, σεισμικές δονήσεις συμβαίνουν επι τω πλείστων σε όλες τις χώρες που έχουν να κάνουν με αποστολή όπλων προς την εμπόλεμη ζώνη Γάζας-Ισραήλ. Λέτε να ήρθε η ώρα της Θείας δίκης? ;-)

STOP THE WAR .. N O W !!!

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Εσείς ακόμα γιορτάζετε ?

Καταρχήν Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες των ημερών.

Σήμερα του Αϊ Γιαννιού λοιπόν και τέλος οι γιορτές. Όχι για πολύ βέβαια, καθώς στην χώρα μας σχεδόν κάθε μέρα γιορτή είναι, αλλά καιρός τα κεφάλια να μπουν μέσα για πρώτη φορά τον νέο αυτό χρόνο.

Τώρα το τι γιορτές περάσαμε όλοι ... εμείς το ξέρουμε. Λίγο η παγκόσμια οικονομική κρίση, λίγο το γενικό αλαλούμ που επικρατεί στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν στη Γάζα κάλυψαν το εορταστικό κλίμα και μας προετοίμασαν για μια δύσκολη, όπως όλοι λένε, χρονιά.

Εδώ, στο τόπο που ζω, τα πράγματα δεν φαίνονται καλύτερα. Σκέπτομαι πλέον να δημιουργήσω μία ενότητα στο Blog όπου θα ανακοινώνονται οι διαρήξεις, κλοπές και κάθε λογής έγκλημα που συμβαίνει στην περιοχή καθώς:

1. Προχθές σε κατάστημα συναδέλφου μέσα στο χωριό εκλάπησαν 800 ευρώ και...

2. Σε κοντινό χωριό έκλεψαν το σπίτι και ένα μικρό παντοπωλείο που διατηρεί γυναίκα 60+ ετών και επίσης μπήκαν σε 2 ακομά γειτονικά τους σπίτια.

Αναφέρομαι επίτηδες σε αυτό το ζήτημα για τρίτο συνεχόμενο post μήπως και το παρατηρήσει κάποιος από τους υπεύθυνους για την ασφάλειά μας και συγκινηθεί....

Επίσης να αναφέρω πως από την ημέρα του συμβάντος είχα απευθυνθεί και στο γνωστό σε όλους μας "troktiko" και μου είπαν πως θα αναφερθούν σε κάποια στιγμή στο πρόβλημα. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είδα κάποια ενέργεια από μέρους τους αλλά θέλω να πιστεύω πως θα το κάνουν, μπας και το δουν οι "άρχοντες" και σταλεί κάποια ενίσχυση στα πράγματι λιγοστά άτομα που είναι διαθέσιμα για την αστυνόμευση της περιοχής.

(UPDATE Με ενημέρωση που είχα από αναγνώστη του blog και ύστερα από εξακρίβωση, οφείλω να πω ότι το troktiko αναφέρθηκε στο ζήτημα στις 19-12-08. Παρακολουθώ καθημερινώς το συγκεκριμένο blog απλά κάπου στο χείμαρο των ειδήσεων, το έχασα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το ενδιαφέρον στα παιδιά του "troktikoy". Keep up the good work !)

Και για να διασκεδάσουμε και λίγο.... ιδού το πρώτο κουφό της χρονιάς :

Από τους πρώτους πελάτες της ημέρας, μία γυναίκα παίρνει αναψυκτικά και ερχόμενη στο ταμείο μου λέει :

- Αχ καλέ, ακόμα κοκακόλες με Αΐ Βασίληδες έχετε ? Πέρασαν οι γιορτές βρε αγόρι μου ... Αυτά θα λήγουν τώρα όπου να ΄ναι, είναι πολύ παλιά..... Δεν έχετε πιο καινούρια? Δεν σας έστειλαν ?

Όπως πάντα , τα σχόλια δικά σας !

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Βρε βρε πότε πέρασε ένας χρόνος.... Να 'μαστε πάλι !!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε και χρόνια πολλά και καλά με υγεία πάνω απ'όλα κι όλα τα υπόλοιπα βολεύονται. Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά τις γιορτές με τις οικογένειές σας, γνωστούς, φίλους και όσους αγαπάτε. Στο τόπο που κατοικώ, στη μικρή αυτή γωνιά της Σιθωνίας έγιναν διάφορα αυτές τις γιορτινές ημέρες. Το μπαράζ των κλοπών συνεχίστηκε και σε άλλα καταστήματα, είχαμε ένα φόνο σε πολύ γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής και κάποιες σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 4+ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ωραία πράγματα, τι λέτε ? Εγώ εύχομαι να μείνουν στην προηγούμενη χρονιά και να μην ξαναγυρίσουν ! Τα λέμε σύντομα !