Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος !!!

Επειδή πρωί πρωί μας ήρθε ένα ραβασάκι από την εφορία, το οποίο μου ζητάει λίγο εως πολύ να πληρώσω 3000€, τα οποία υποτίθεται οτι τα χρωστάω από ΦΠΑ που δεν κατεβλήθηκε το 2004 (!) και το ανακάλυψαν τώρα, ας διασκεδάσουμε λίγο την μέρα με κάποιες αστείες εικόνες από καταστήματα συναδέλφων :

1. WHISKEY MADE IN GREECE (και με ανάλογη ελληνική τσιμπημένη τιμή..)




2. ΑΝ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΑΒΓΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ... ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ !



3. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ .... Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ !



4. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...




5. ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΙ ΕΧΩ....ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ....



6. ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ !!!



7. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ... ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ !



8. KANTINA ΘΑΛΑΣΣΗΣ !!!



9. ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ...



(ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ!)

10. ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ.........



Υ.Γ. Όσο για το ραβασάκι, το παρακάτω είναι ένα μύνημα προς το Υπουργείο Οικονομικών:


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

I hate it when they do that !!!

Πρέπει να το παραδεκτώ. Σαν άνθρωπος κι εγώ, κάνω λάθη. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος είναι τόσο... μα ΤΟΣΟ καχύποπτος, όπου σε περιπτώσεις που ο λογαριασμός είναι μεγάλος λένε ΠΑΝΤΑ ότι έκανες λάθος. Έχουν κι αυτοί ένα δίκαιο, λίγο θες η οικονομική κρίση, λίγο οι τακτικές ορισμένων ανθρώπων που ντε και καλά πρέπει να σου πάρουν κάτι παραπάνω κάνουν τους περισσότερους να φέρονται έτσι. Αλλά όταν έχεις για χρόνια, ένα μαγαζί με καλό όνομα στην αγορά και δεν έχεις δώσει ποτέ το δικαίωμα και σε κανέναν για τίποτα ύποπτο, δεν δέχεσαι να σε λέει ο άλλος ΚΛΕΦΤΗ έστω και δια της πλαγίας οδού.

Αρχικά, υπάρχει η μερίδα των ανθρώπων που είναι ΠΑΝΤΑ καχύποπτοι. Και 20 χρόνια πελάτες να είναι, αφού τελειώσει ο λογαριασμός θα κάτσουν μπροστά στο ταμείο για να ξανατσεκάρουν ένα ένα τα πράγματα και τα ρέστα μέχρι τελευταίου κέρματος εμποδίζοντας και τον επόμενο πελάτη που θέλει να πληρώσει.

Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι μόλις δουν το τελικό σύνολο, θα αρχίσουν να φωνάζουν και να ουρλιάζουν ότι ανεβάζουμε μόνοι μας τις τιμές. Όχι ότι δεν υπάρχουν "επαγγελματίες" που το κάνουν αυτό, αλλά εγώ προσωπικά μόνο αν αγοράσω κάτι πιο ακριβά, θα ανεβάσω με τη σειρά μου την τιμή κάτι το οποίο καλώς η κάκως είναι λογικό. Βέβαια πείτε με ηλίθιο, χαζό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά και σε περίπτωση που αγοράσω ένα προιόν πιο φθηνά θα κατεβάσω την τιμή.

Σε περίπτωση βέβαια που δεν ησυχάζει ο πελάτης και βλέπεις ότι προκαλεί πρόβλημα και είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου ότι δεν έκανες λάθος, παίρνεις τον πελάτη στο πλάι και ζητάς να κάνετε μαζί έναν επανέλεγχο. Εκεί σε ένα ποσοστό 20-30% των ανθρώπων, βγαίνει η κότα μέσα τους και σου λένε "Όχι όχι δεν χρειάζεται. Σωστά θα είναι" και φεύγουν γρήγορα-γρήγορα αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουν την εντύπωση ότι τους έκλεψες.

Άλλοι πάλι δεν δέχονται τον επανέλεγχο και φωνάζουν σαν υστερικοί χωρίς να μπορείς να καταλάβεις για πιο λόγο το κάνουν αυτό και λένε ότι θα τα δουν στο σπίτι με την ησυχία τους. Ναι αλλά εγώ πως θα τα δω ? Εσύ ρε φίλε ζητάς από εμένα να σου έχω εμπιστοσύνη. Εσύ αφού είσαι ο πάνσωστος, γιατί δεν κάνεις το ίδιο ?

Οι περισσότεροι πάντως δέχονται τον επανέλεγχο και όταν αποδυκνείεται ότι όλα είναι σωστά, από εκεί που φωνάζουν και σε κοιτούν λες και είσαι ο Νumber 1 στη λίστα του FBI'S MOST WANTED, παίρνουν ίσως την πιο ηλίθια φάτσα που μπορεί να πάρει άνθρωπος και την κάνουν με ελαφρά !

Μέχρι στιγμής πάντως στα τόσα χρόνια που έχουμε το μαγαζί, έχω την χαρά, σε περιπτώσεις που έκανα λάθος, να το καταλαβαίνω την ίδια στιγμή και να το διορθώνω ή αν έχω υποψία ότι κάτι χτυπήθηκε λάθος, κάνω μόνος μου τον επανέλεγχο στο τέλος, εξηγώντας και στις 2 παραπάνω περιπτώσεις στον πελάτη για το που έγινε το λάθος και με ποιο τρόπο διορθώθηκε.

Η πλάκα είναι ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, έχω ακούσει πολλές φορές την τρομερή φράση "Τώρα με έκλεψες δεν με έκλεψες δεν βαριέσαι", αντίδραση που δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα και τώρα!

Και για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών δηλώνω :
Ειμαι ο Τάκης ο παντοπώλης και μόλις τελείωσα.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Μιλάμε για πολύ σακούλα !!!

Μιας και δεν συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο τις τελευταίες μέρες, θα δανειστώ τον δισκογραφικό όρο "bonus track" για να προσδιορίσω μια ιστορία από το περασμένο καλοκαίρι που λόγω φόρτου εργασίας δεν δημοσιεύθηκε στην ώρα της...

Μάνα και κόρη έρχονται για ψώνια. Εγώ στο ταμείο. Μου λέει η μάνα :

- Θα μου δώσετε μία σακούλα ?
- Τι θέλετε να βάλετε μέσα ?
- Αυτά που θα ψωνίσουμε.
- Πάρτε ένα καλαθάκι πρώτα και μόλις τελειώσετε και τα φέρετε στο ταμείο θα τα βάλουμε σε σακούλες, τις απαντώ εγώ.

Λίγο στραβομουτσούνιασε αλλά δεν το βρίσκω λογικό να ψωνίζεις ρίχνοντας πράγματα στη σακούλα ενώ υπάρχουν καλαθάκια. Άσε και την ταλαιπωρία (αν είναι πολλά τα ψώνια) στο να τα βγάλεις μετά από μέσα για να τα χτυπήσεις στην ταμειακή και να μπουν σε άλλη σακούλα.

Έρχονται λοιπόν στο ταμείο και γίνοται οι εξής ενέργειες:

Είδος : Σαμπουάν στο καλαθάκι.
Εγώ : Το βγάζω από το καλαθάκι και το χτυπάω στη μηχανή.
Η μάνα : Στρώνει σαν σεντόνι μία μικρή σακούλα και τυλίγει(!) μέσα το σαμπουάν.
Η κόρη : Ανοίγει μία μικρή σακούλα, βάζει το τυλιγμένο σαμπουάν μέσα και την κλείνει από πάνω κάνοντας κόμπο.

Στα 10 προιόντα που πήρανε έγινε η παραπάνω διαδικασία. Σύνολο 20 σακούλες...

Και το αποκορύφωμα, η φράση της μάνας :

- Ααααααααα τώρα πως θα γίνει ? Τόσες σακούλες πως θα τις πάρουμε ? Χριστίνα, πάρε παιδί μου και 2 μεγάλες σακούλες να τα μοιράσουμε, για να κουβαλήσουμε μισά εσύ και μισά εγώ.

Τελικό Σύνολο : 22 σακούλες για 10 πράγματα....

Την επόμενη μέρα ξαναήρθαν. Ξανά το ίδιο βιολί. Μόλις άρχισε λοιπόν η διαδικάσία "συσκευασίας", λέω:

- Σας φαίνεται λογικό ?
- Ποιο πράγμα ?
- Αυτό που κάνετε. Τυλίγετε ένα ένα τα πράγματα σε σακούλα και τα βάζετε ξεχωριστά πάλι το καθένα στη δικιά του σακούλα.
- Ααααα μπορεί να ανοίξει κάποιο και να λερώσει τα υπόλοιπα. Έτσι είναι πιο σίγουρα.
- Ναι αλλά με αυτό το ρυθμό εμείς δεν θα έχουμε σακούλες να δώσουμε στους υπόλοιπους πελάτες. Αν χρειάζεστε για κάποιο λόγο παραπάνω σακούλες, ζητήστε μου και θα σας δώσω.

Παράτησε τα πράγματα κι έφυγε.

υ.γ. Επειδή κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν για αυτό, να σημειώσω ότι ΔΕΝ χρεώνουμε τις σακούλες.