Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Είμαι απολίτιστος !

Ηλικιωμένο ζευγάρι πλησιάζει στην είσοδο του καταστήματος. Χεράκι-χεράκι πιασμένοι, ένας Έλληνας 60άρης που καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι για την συνοδό του, μια γερμανίδα που φαινόταν να πλησιάζει τα 50 αλλά κρατιώταν αρκετά καλά για την ηλικία της. Μπαίνει μέσα ο τύπος και τον βλέπω να ψάχνεται γύρω γύρω :

- Καλημέρα, θα μπορούσα να βοηθήσω? , τον ρωτάω.

- Καμιά σακούλα ρε παλικάρι δεν έχετε εδω πέρα? Πως θα ψωνίσει ο κόσμος ?

- Ακριβώς δίπλα σας, έχει καλαθάκια. Πάρτε ένα από εκεί για να βάλετε τα ψώνια σας.

- Μπααααα, έχουμε και καλαθάκια τώρα? Πότε εκπολιτίστηκε η Ελλαδίτσα και δεν το πήρα χαμπάρι?

- Η Ελλάδα ήταν από παλιά πολιτισμένη. Κάπου το χάσαμε εμείς, το βρήκαν οι άλλοι και τώρα σιγά σιγά το ξαναβρίσκουμε, του απαντώ.


Αυτός με κοίταξε ειρωνικά, με μια ξυνίλα στο πρόσωπο και βγήκε έξω για να πάρει μπύρες και αναψυκτικά από τα ψυγεία. Μετά από 5 λεπτά και μια σύντομη συζήτηση που είχε με την συνοδό του για το πόσο ανόητοι είναι οι περισσότεροι Έλληνες που δεν πίνουν ανθρακούχο νερό εισήλθαν και στα ενδότερα.

- Κάνα καλό κρασί που κρατάς? , με ρωτάει με ύφος ξεχασμένου βαρύμαγκα απ'τα λεμονάδικα.

- Βάθος κήπος, του απαντώ με το ίδιο στυλάκι.

- Ορίστε ? , ξαναρωτάει.

- Πίσω πίσω στο βάθος, εκεί θα βρείτε τα κρασιά.

Αφού πέρασε κανένα δεκάλεπτο και ακούγοντας τον να κάνει μία φοβερή διάλεξη στην (άσχετη περί οίνου) γερμανίδα συνοδό του, λέγοντας πάσης φύσεως μπουρδολογήματα όσον αφορά τα κρασιά της μεσογείου κτλ κτλ κτλ (α ρε τι είμαστε οι Έλληνες. Ξέρουμε τα πάντα !!!) με φωνάζει:

- Που 'σαι παιδί ?
- Έφτασεεεεεειι, του απαντώ σαν γνήσιος "Ζίκος" και πηγαίνω προς τα εκεί.

(Συγγνώμη. πρέπει να διακόψουμε για λίγο την ιστορία μας. Η φύση με καλεί.)

.
.
.
.

Και επιστρέφουμε στην ιστορία μας! (Ααααααχ ξαλάφρωσα !!!)

- Ορίστε, πείτε μου.

- Ψάχνω τόση ώρα και δεν βρίσκω. Κανένα γλυκό ή έστω ημίγλυκο κρασάκι δεν έχεις?

- Για γλυκό καταρχήν υπάρχει η μαυροδάφνη που αρέσει πάρα πολύ, ειδικά στους Γερμανούς.

- Για κρασί είπαμε, η μαυροδάφνη είναι "λικέρ", μου λέει.

- Τέλοσπάντων υπάρχουν κάποια από τα κρασιά της Σάμου που είναι παγκοσμίως φημισμένα για την "γλυκύτητα" τους !

- Δεν τα ξέρω εγώ αυτά. Κανένα άλλο?

- Μετά υπάρχει το ΝΑΜΑ που χρησιμοποιούν οι ιερείς αλλά θα μου πείτε πως κι αυτό "λικέρ" είναι... Και υπάρχουν μετά κάποια απλά κρασιά όπως το "Χαλκιδική" που υπάρχει σε όλες τις γεύσεις και χρώματα με τιμή 1.90 και υπάρχουν επίσης και ημίγλυκα σε 1.5 και 3 λίτρα που κι αυτά είναι καλά ειδικά αν έχετε και παρέα.

- 1.90 είπες? Ποιο είναι αυτό? Υπάρχει σε ημίγλυκο ? (σ.σ. Όπως βλέπετε, μόλις άκουσε την τιμή, η ποιότητα έγινε σερβιέτα με φτερά και πέταξε για άλλα μέρη!!!)

- Βεβαίως υπάρχει. Αυτό εδώ είναι, του λέω και του το δίνω.

- Αυτό είναι λοιπόν και κάνει 1.90. Είναι σχεδόν 700 δραχμές. Ακριβούτσικο, αλλά θα το πάρω, είπε και κατευθύνθηκε προς το ταμείο. (που να έβλεπε και την τιμή από κανένα "Συραχ". Σίγουρο το εγκεφαλικό!)

Κι εκεί που νόμιζα πως όλα τελείωσαν ήρθε και το..... "χτύπημαααα το τε-λειω-τι-κοοοοοοοοοο" που έλεγε και γνωστό λαικό άσμα:

- Τα τσιγάρα, εδώ στην Ελλάδα, πόσο έχουν? , με ρωτάει.

- Εξαρτάται ποιο από όλα. Έχουν διάφορες τιμές.

- Π.χ. Τα Marlboro ?

- 3 ευρώ.

- Αααααα ακριβά. Τα Camel ?

- Κι αυτά 3 ευρώ.

- Ααααα καλά και ποια έχουν 2.50 ?

- Π.χ. Τα GR, OLD NAVY. Έχει και ποιο φθηνά αν θέλετε με 2 ευρώ, με 1.90 σαν το κρασί.

- Ε και καλά τα Gauloises γιατί τα πήρα 2.50 ευρώ από την Θεσσαλονίκη ? (άσχετο!!!)

- Γιατί και από εδώ να τα πάρετε και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, 2.50 θα τα πάρετε.

- Και τα άλλα γιατί έχουν 3 ευρώ ? Στην Γερμανία αυτά έχουν όλα την ίδια τιμή !

- Ναι αλλά γιατί στην Γερμανία έχουν 4.50 και 5 ευρώ?

Δεν είπε τίποτα. Πλήρωσε, τσέκαρε και 10 φορές το χαρτάκι μήπως και τον κλέψαμε εμεις οι ... απολίτιστοι και αφού είδε ότι όλα είναι σωστά, πήρε το τρόπαιο (την συνοδό ντε! που παρεπιπτόντως δεν έβγαλε άχνα όλη την ώρα) και φύγανε στο ξενοδοχείο τους για να απολαύσουν υπό το φως του φεγγαριού, στο ρομαντικό κλίμα της βεράντας, ένα ποτήρι από το πανάκριβο χαλκιδικιώτικο(?) ελληνικό(??) κρασί(???)...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ypopsin ego perno ton giaponeziko gt su teliose o illy
asxeto aplos egrafa 10 sires kantilia ston "patrioti" ke ipa a mu to sbisun pu a mu to sbisun grapse kapia ali mlk na mini

γυάλινο δάκρυ είπε...

Και γιατί να πιούμε ανθρακούχο νερό, κανονικό δεν έχουμε;;;
Τον φαντάζομαι σαν έναν καμμένο κουραδόμαγκα που ήθελε να κάνει μόστρα στη γκόμενα. Με την τσιγκουνιά όμως δε γίνεται η μόστρα..

Takis Varatzas είπε...

Γραψε τα καντίλια. Έβαλα Illy να κρυώνει.... χαχαχα!

Takis Varatzas είπε...

Λογοκρισία δεν υπάρχει ... Ας γράψει ο καθένας ότι θέλει...Γιαπονέζικος....χαχαχαχα Από Σιγκαπούρη είναι.... Τώρα μου έδωσες και αφορμή για θέμα...

@γυάλινο δάκρυ Αυτος πήγε στη Γερμανία, ανακάλυψε τον πολιτισμό αλλά δεν τον έφερε μαζί του.....

the monkeys είπε...

Auto to pragma na 8ewroun olous tous Ellhnes apolitistous den to katalavainw. Kai sto ekswteriko na pas kai o allos na einai Ellhnas (tetoiou typou) 8a se geiwsei kai mhn sou pw 8a sou milhsei kai sta ksena (an katadextei na sou apanthsei). Phge o vlakas sth Germania kai nomizei oti egine ena me autous. E ama exoume atoma san kai auton sthn Elladitsa den mou kanei entupwsh h olh eikona pou vgazoume pros ta eksw. A kai apo pote h maurodafnh egine liker??? Pws krath8hkes den kserw....

AA είπε...

Αγαπητέ Τάκη σε παρακολουθώ εκ του μακρόθεν (και σε βρήκα μέσω του Acro)...τα πάς μια χαρά όποτε δεν χρειάστηκε να επέμβω μέχρι τώρα :-) :-) :-)

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα (6 χρόνια περίπου) είχαμε ένα mini-market και πραγματικά δεν περνούσε εβδομάδα (για να μη πώ μέρα) που να μην έσκαγε μύτη ένα διαμάντι...Τελικά όμως διαμάντια σκάνε μύτη παντού.

Ένας φίλος που δούλευε σε μαγαζί με μουσικά όργανα δεν μπορούσε να πιστέψει πως είναι δυνατόν να του έχουν ζητήσει "ρολόϊ", "μπαταρίες για φακό" (!!) και...το καλύτερο..."Το σπαθί του Action Man" (!!!) (και διάφορα άλλα άσχετα που ξεχνάω τώρα)

Είναι καλό που εσύ τα αρχειοθετείς κιόλας :-)

Takis Varatzas είπε...

@the_monkeys Αυτος έγινε 60 χρονών και μυαλό δεν έβαλε. Τώρα θα του βάλω εγώ... Πάσα προσπάθεια περί τούτου απέβει άκαρπη !!!

@aa Welcome my friend. Οι ιστορίες που έχουν συμβεί είναι ατέλειωτες... Απλά γράφω αυτά που συμβαίνουν τώρα. Ίσως σε περιόδους "ξηρασίας" που δεν υπάρχει δηλαδή κάποια πρόσφατη ιστορία, να αναφερθώ και σε παλαιότερες καταστάσεις. Τι είπες τώρα.... Actionman Sword ... Μήπως είναι καινούριο Synth της Korg? ΧΑΧΑΧΑΧΑ.... Τα λέμε φίλος !

Ανώνυμος είπε...

Κλασικη περιπτωση Λαζοντοιτς!!! 8 χρονια σερβιτορος σε καταστημα της Εγνατιας Οδου με απειρους απο δαυτους, ως πελατες απο τον Ιουνιο εως τον Σεπτεμβριο σε καταλαβαινω απολυτα... Απο τις χειροτερες ρατσες ανθρωπων.
Καλημερες Τακη...

moyratos είπε...

χαχααχχα
χαχαχαχ
αχαχαχα
χαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχαχα
αχχαχααχαχ



χαχα
χα
χαχαχαχααχ
αχχα
αχχααχαχαχαχ
αχχα
χααχαχαχ

Πανάκριβο κρασί με 1.90€ ....

Βερίκιε? Μακάκιε (εκείνος με το μουσάκι στον Alter και στον Εισαγγελάτο που δεν τα βγάζει πέρα με τις λαϊκές της Αθήνας ντε!!!!)? Τρέχα στο Μαρμαρα ...έχει θέμα για την ακρίβεια!!!!! Παράτα τις Μονές!!!

moyratos είπε...

Σάκηηηηηηη?

Μπες στο blogostory's και διάβασε το 4ο επεισόδιο ....

Γράψε και συ και στειλε ε-μαιλ την συνέχεια!!!!!

Ξανθιά.. είπε...

xwse sakiiiii