Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Παρεξηγημένες ονομασίες Μέρος Πρώτον !!!

Ξεκινάμε σήμερα με......ΤΣΙΓΑΡΑ !!!

Παρακαλώ θα ήθελα :

- Ένα PHILIPS MORRIS ! (είναι η ηλεκτρονική έκδοση)

- Μία καμήλα από τις παχές (ήθελε CAMEL 100άρι).

- Ένα Marlboro Μυκωνιάτικο ή από τα χορταστικά (επίσης 100άρι).

- Ένα ΓΚΡΡΡ (Αλβανός που ήθελε GR).

- Ένα SLIM (Ποιο από όλα όμως? Έχει καμιά 30αριά και σε πολλές αποχρώσεις όπως κίτρινο, μωβ, θαλλασί, μαύρο, λευκο κτλ κτλ)

- Ένα ΣΙΛΚΟΥΤ (SILK CUT σε ελληνική έκδοση).

- Ένα Μπένσον Χεστκες (Πάντα είχαν βαριά μυρωδιά τα BENSON & HEDGES).

- Ένα Μπάφο ή Μπούφο (BF). Αφού το καπνίσεις, παίζεις κι ένα Pro. (άσχετο αλλα από τα demos το FIFA 09 φαίνεται καλύτερο φέτος. Λέτε να αλλαξοπιστήσουμε ???)

- Ένα Πρέντισον (President).

- Ένα Καρέλια με τα λουλουδάκια (Καρέλια SLIM. Οικολογικό τσιγάρο μάλλον).

Τελευταίο και ίσως ποιο παρεξηγημένο από όλα :

Ένα :

Στήβενσον (αμερικανοσουηδική έκδοση)
Στούβεσαντ (ρώσικη έκδοση, όπως Λένινγκραντ, Στάλινγκραντ)
Στάϊβερσον (Τα παράγει ο εταιρία που ανήκει σε ξάδελφο του γνωστού NBAer Allen Iverson! Ι Love This Game!)
Στηβεσάντ (το γαλλικό !)

Αυτό με την λαβή (όχι συγγνώμη... αυτό είναι από παλιά διαφήμιση του Meritto)

Φυσικά μιλάμε για τα Peter Stuyvesant.

Αυτά για σήμερα. Να κερδίσει και η ΠΑΟΚΑΡΑ στο τοπικό ντέρμπυ (?) για να πάει καλά η μέρα !!!

ΟΛΕ !

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Σε ρυθμούς Samba !!!

Έρχονται χθες στο μαγαζί, 3 κοπελιές. Και οι 3 καλλίγραμμες, ηλικίας πάνω κάτω στα 25 και έχουν ακριβώς το ίδιο ύψος, γύρω στο 1.60. Οι δύο λευκές, ξανθιά και μελαχρινή και η τρίτη μαύρη. Σε μία παρέα λοιπόν, όλα σε ένα νοικοκυρεμένα, που λέει και η γνωστή διαφήμιση ! Αρκετά με την περιγραφή.......... μην σας τρέχουν τα σάλια.

Μου ζητάνε σε σπαστά αγγλικά, αν έχω κάποιας μορφής τηλεκάρτα και αν υπάρχει κάποιο καρτοτηλέφωνο. Αφού τις έδωσα από μία κάρτα, βγήκα έξω στο δρόμο και τις κατατόπισα για το που βρίσκεται το πλησιέστερο καρτοτηλέφωνο. Με ευχαρίστησαν και έφυγαν.

Μετά από 10 λεπτά επιστρέφουν και ακολουθεί ο εξής διάλογος :

Μαύρη : Hello again. Are you sure this card is working ?

Εγώ : Yes, of course it's working.

Μελαχρινή : Not for Greece. We mean for international phones.

Εγώ : Yes, you can call anywhere in the world.

Ξανθιά : But i tried to call my home and it's not working. It says something about a code. (ω ναι είναι φυσική!!!)

Εγώ : Yes, you need to put the country code first and then you put your number.

Και οι 3 μαζί : Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh, we didn't knew that ! (κόλλησαν και οι άλλες 2 το ξανθό μικρόβιο!)

Εγώ : Anyway i have a phonebook with the country codes. Where are you from ?

Και οι 3 μαζι : Brazil !!!!!

Που βρέθηκαν τέτοια εποχή 3 βραζιλιάνες στη Χαλκιδική ?

Αφού βρήκαμε τον κωδικό για Βραζιλία (0055 αν σας ενδιαφέρει) και μετά από μια σύντομη κουβέντα που ακολούθησε, έμαθα ότι σε γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής έχει ένα παγκόσμιο συνέδριο ενδοκρινολόγων και απλά ήρθαν από τη Βραζιλία 2-3 μέρες πιο πριν για να κάνουν και λίγο διακοπές! Κρίμα που ο καιρός δεν είναι καλός όμως και δεν τις βλέπω να κάνουν κανένα μπανάκι στη θάλασσα !

Βραζιλιάνα ενδοκρινολόγος στη Σιθωνία !!!

Μου θυμίζει ένα παιχνίδι λέξεων που κάναμε με συμμαθητές στο σχολείο όπου διαλέγαμε χώρα και ιδιότητα-επάγγελμα όπως :

Κορεάτης Αλεξιπτωτιστής.
Μαροκινός Περιπτεράς.
Πορτογάλος Μπακάλης.
Νιγηριανός Ανθοπώλης.
Ζιμπαμπουανός Μανάβης.
Ινδός Κομμουνιστής .....και πολλά ακόμα που δεν θυμάμαι !

Καλημέρα σας.....

Υ.Γ. Πληροφοριακά, για όσους δεν γνωρίζουν, να αναφέρω πως ο κωδικός για Ελλάδα αν κάποιος τηλεφωνεί από το εξωτερικό είναι 0030.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΕΛΟΣ ΣΕΖΟΝ !!!

Δεν αντέχω άλλο! Είναι κάτι που πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας όπως και δήποτε. Και συνέβη ΤΩΡΑ....

Έρχεται ένας από τους γνωστούς πλέον "ανατολικούς" τουρίστες και πάει στο ψυγείο των παγωτών (άσχετο, αλλά αφού είναι καταψύκτης, γιατί όλοι το λέμε ψυγείο?). Το ανοίγει και αφού πέράσε κάνα δεκάλεπτο μεχρι να αποφασίσει ποια θέλει να πάρει κι εγώ να λέω από μέσα μου "κλείστο ρεεεεεε, μας έφαγες την ψύξη !!!", έρχεται στο ταμείο με 4 παγωτά. Κάνω τον λογαριασμό και του λέω στα αγγλικά μήπως και καταλάβει:

- It's 5 euros and 90 cents.

Δεν δείχνει να καταλαβαίνει κι έτσι παίρνω το χαρτάκι του λογαριασμού και του δείχνω το σύνολο. Μου απαντάει κάτι στην δική του γλώσσα (ότι το κατάλαβε μάλλον) και ψάχνει στο πορτοφόλι του. Εγώ στρέφω το βλέμμα μου αλλού γιατί δεν το θεωρώ σωστό να κοιτάω τα χρήματα που έχει ο άλλος στο πορτοφόλι του και ακούω να βγάζει κέρματα. Φαίνεται πως δυσκολεύεται στο μέτρημα πρώτον γιατί δεν τον βοηθούν τα γυαλιά του που τα κουνάει μπρος-πίσω μήπως και δει πιο καθαρά και δεύτερον γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμα ευρώ (και για δικό τους καλό μακάρι να μην αποκτήσουν ποτέ!!!) και δεν φαίνεται να τα γνωρίζει καλά. Αποφασίζω λοιπόν να τον βοηθήσω στο μέτρημα. Μόλις φτάνουμε στα 5 ευρώ μου λέει :

- Ok ?

Του ξαναδείχνω την απόδειξη και του λέω στα ελληνικά (έτσι μου βγήκε) αυτή τη φορά :

- Πέντε ευρώ και ενενήντα λεπτά !
- Eh, ok ! , μου λέει και βάζει τα παγωτά στη σακούλα.

Βρε πέντε κι ενενήντα είναι, να του λέω κι αυτός κάνει ότι δεν ακούει. Τελικά παίρνω σε ψιλά από το ταμείο 90 λεπτά σε μια ύστατη προσπάθεια να του εξηγήσω :

- Τα δικά σου είναι 5 ευρώ, του λέω και του τα δείχνω, και θέλει ακομά 90 λεπτά, του λέω και του δείχνω και τα 90 λεπτα κάνοντας του και νόημα πως χρειάζονται παραπάνω.

- Οκ οκ, μου λέει αυτός κι εγώ νομίζω ότι θα μου δώσει τα υπόλοιπα αλλά αυτός ρίχνει το πορτοφόλι μέσα στη σακούλα με τα παγωτά και πάει να φυγει.

- Sorry, του λέω και του ξαναδείχνω την απόδειξη και αυτός τι γυρνάει και μου λέει?

- Season the end, icecream 5 euro ok ?

Για όσους δεν έπιασαν το "υπονοούμενο", ο τύπος εννοούσε πως επειδή τελείωσε το καλοκαίρι πρέπει να του κάνω έκπτωση 90 λεπτά για να πάρει τα παγωτά. Αν είναι δυνατόν!!! Του απαντώ κι εγώ :

- ME OPEN ALL YEAR !
- Ahhhh λέει αυτός και τελικά γυρίζει στο ταμείο αλλά το show δεν τελειώνει εδώ. Βγάζει 50 λεπτά, μου τα δίνει και ρωτάει ξανά "ΟΚ???" αλλά κάποτε έπρεπε να τελειώνουμε οπότε παίρνω ένα χαρτί και του γράφω με μεγάλα γράμματα " €5,90 ".

Τελικά τι έγινε ?

Άφησε το ένα παγωτό πίσω και πλήρωσε 4 ευρώ και 30 λεπτά. Για μια στιγμή σκέφτηκα πως ίσως ο άνθρωπος είχε μόνο 5 ευρώ αλλά την δεύτερη φορά που μου έδωσε το 50λεπτο μπας και γλιτώσει τα 40 λεπτά, θέλωντας και μη αυτή τη φορά είδα πως μέσα στο πορτοφόλι του είχε 2-3 20ευρα, οπότε έφυγαν οι αμφιβολίες και τύψεις μήπως και άφηνα κάποιο παιδάκι νηστικό. Αχ καημένε, μου θες και Magic Double !!!

Τέτοιες διακοπές.......... να τις βράσω !

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Οι Μπύρες κι ο Τσέχος !!!

Τις τελευταίες 3 μέρες κάθε πρωί συμβαίνει το παρακάτω :

Η ώρα είναι 8 και 5 πρώτα λεπτά και πρώτος πελάτης ερχεται ένας Τσέχος τουρίστας, ηλικίας 60 ετών πάνω κάτω. Κρατάει μια σακούλα η οποία περιέχει 2 ψωμιά που προφανώς έχει αγοράσει από το αρτοποιείο που βρίσκεται λίγο παρακάτω. Ο τύπος φαίνεται κλασσικός πότης καθώς η μύτη του είναι "ελαφρώς φουσκωμένη" και η κοιλιά του είναι "εντελώς φουσκωμένη". Χαρακτηριστικό το σχόλιο " Ω ρε μια βούζα που έχει ο μπάρμπας!!!" του γαλατά που ήρθε κι αυτός εκείνη την ώρα για να πληρωθεί!

Αφήνει τα ψωμιά στο ταμείο, κάνοντας μου νόημα ότι τα έχει πάρει από αλλού και πηγαίνει ντουγρού στα ψυγεία. Εκεί αφού ανακάλυψε τις μπύρες (το κατάλαβα από το "ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" που έκανε μόλις τις είδε) παίρνει ένα μπουκάλι Heineken (Η Αθηναική Ζυθοποιία βλέπει??? Θέλω ποσοστά για την διαφήμιση!!!) και έρχεται στο ταμείο για να πληρώσει. Για άλλη μια φορά με νοηματική μου δείχνει πως θα αφήσει τα ψωμιά στο ταμείο για να πιει την μπύρα έξω στον αυλόγυρο του μαγαζιού. Εγώ πάλι παίρνω ένα ανοιχτήρι και του το δίνω για να ανοίξει την μπύρα αλλά αυτός τραβιέται πίσω λέγοντας μου "Νο Νο Νο " και βγάζει από την τσέπη....... ίσως το μεγαλύτερο ανοιχτήρι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου!

- Γερό ποτήρι και εξοπλισμένος! Κουβαλάει και τα σύνεργα της δουλειάς μαζί, σκέπτομαι...

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και πήρε άλλη μία (ήταν τρύπιο το μπουκάλι μάλλον) και αφού έκανε μια βόλτα στα ράφια με τα κρασιά, παίρνει και μια 3λιτρη ρετσίνα (πως θα βγάλει την υπόλοιπη μέρα ο άνθρωπος?) και έφυγε.

Η καλή μέρα από το πρωί ... πίνεται !!!

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Υπάρχει πρόβλημα + Funny Supermarket Videos !!!

Καταρχήν καλό μήνα, καλό φθινόπωρο και όλα καλά να είναι γιατί εδώ δεν πάνε καλά τα πράγματα. Αυτές τις μέρες παρατηρείται ένα γενικό πρόβλημα με το Internet στην περιοχή. Αρχικά κάτι ακούστηκε πως το κέντρο έχει υπερφορτωθεί γιατι οι συνδέσεις είναι πολλές, οι τουρίστες δημιούργησαν συμφόρηση στο τοπικό δίκτυο του ΟΤΕ και άλλα πολλά...

Στη συνέχεια ακούστηκε κάτι για γενική αναβάθμιση και ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετα θα έχουμε την χαρά να κυκλοφορούμε στο διαδίκτυο με ταχύτητες εώς και 8 Mbps (από τα πλεόν 2 ταπεινά που έχουμε τώρα και λειτουργούν σαν 1).

Το θέμα είναι πως έχει τις ώρες του... Άλλοτε μπαίνει, άλλοτε όχι. Είχα κι ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή που ακόμα προσπαθώ να το διορθώσω και "ήρθε κι έδεσε το γλυκό" που λένε με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω το ίδιο μου το Blog.

Μέχρι στιγμής έχει περάσει μισή ώρα που είμαι μέσα, γι'αυτό πήρα το θάρρος ύστερα από 3 αποτυχημένες προσπάθειες να μπω και να γράψω κάτι έστω για να μου φύγει το άχτι...

Ας μιλήσουν τα video σημερα :

SHOPPING ROLLERCOASTER



ΤΟ ΜΕΓΑΥΤΕΡΟ DOMINO ΣΕ SUPERMARKET
(Προσοχή είναι 6+ λεπτά... Αλήθεια ποιος μάζεψε μετά όλα τα πράγματα???)



ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΑ



KUNG FU SUPERMARKET



ΛΑΧΑΝΟΣΦΑΙΡΟ



Αυτά για σήμερα. Ελπίζω όπως πάντα, κάθε δυσκολία να μας βγει σε καλό. Τα λέμε σύντομα...