Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

" ΑΣΧΕΤΟΙ " Μέρος Πρώτον

Στη σειρά αναρτήσεων "ΑΣΧΕΤΟΙ" θα παρουσιάζω όλες τις περιπτώσεις στις οποίες πελάτες που πέρασαν από το κατάστημά μας, νομίζουν πως είναι οι πιο έξυπνοι από όλους τους υπόλοιπους ζώντες σε τούτη τη χώρα. Επίσης πιστεύω πως θα είναι και επιμορφωτικό για όλους τους αναγνώστες σε περίπτωση που μάθουν κάτι που δεν γνωρίζουν έτσι ώστε στο μέλλον να αποφύγουν τυχόν παρεξηγήσεις κτλ.

1. ΞΥΔΙ

Κύριος γύρω στα 50, ο οποίος έχει ξοδέψει 10 πολύτιμα λεπτά από τη ζωή του με το να μην έχει αφήσει ξύδι για ξύδι που να μην το έχει παρατηρησει από την κορφή ως τον πάτο του μπουκαλιού ως Σέρλοκ Χολμς, έρχεται και μου λέει :

- Tα ξύδια σας είναι όλα ληγμένα.
- Στο ξύδι, επειδή ανήκει στην κατηγορία του οίνου, πάντα μα πάντα αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής, του απαντώ.
- Είσαι σίγουρος ? , με ρωτάει ειρωνικά.
- Το βαλσάμικο που κρατάτε στο χέρι σας θα το αγοράσετε?
- Ναι βέβαια.
- Αυτό γιατί το πήρατε? Τι ημερομηνία γράφει?
- Αυτο δεν γράφει, γι'αυτό το πήρα (boing!!!)

2. ΦΙΛΜ

50χρονη νεανίζουσα ξανθιά με το παρατσούκλι "Βουγιουκλάκη" στο συγκρότημα που μένει (μου το έχουν πει οι γείτονες) με ρωτάει:

- Τάκη, μήπως έχετε φιλμ 800αρι ή στη χειρότερη περίπτωση 400αρι?
- Έχουμε ISO 100 και 200.
- Ααααααααα αυτά δεν είναι καλά. Εγώ θα ήθελα από τα ακριβά.
- Δηλαδή επειδή είναι ακριβό το ζητάτε? Ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα οπότε το 100αρι μια χαρά φωτογραφίες βγάζει. Καλοκαίρι είναι. Άντε καμιά μέρα με λίγο συννεφιά να χρειαστεί το 200αρι αλλά ειδικά το 800αρι είναι υπερβολή για την χώρα μας.
- Εγώ θέλω το 800αρι γιατί είναι ακριβό και βγάζει σίγουρα καλές φωτογραφίες. Εσυ μάλλον είσαι άσχετος και πας να μπερδέψεις κι εμένα. Φεύγω....

3. ΚΡΑΣΙ

Μπάρμπας με ψαθάκι στο κεφάλι και πίπα στο στόμα γύρω στα 60 με ρωτάει :

- Νεαρός ! Που κρατάς τα κρασσσσσά ?
- Πίσω πίσω στο βάθος.
- Νταξ θα τα ρίξω ένα βλέφαρο. Έχεις κάνα μερακλίδικο?
- Όλο και κάτι θα βρείτε, έχει ποικιλία στα ράφια, του απαντώ.

Μετά από 10 λέπτα....

- Για έλα σα δώθε να σε ρωτήξω...
- Έρχομαι. Ρωτήξτε με !
- Να σου πω .... Ήθελα ένα κοκκινο καλό κρασί αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Όλα παλιά είναι αυτά που έχεις στο ράφι. 2004-5-6-7 . Κανένα του 2008 φετινό δεν έχει?
- Φέτος δυστυχώς δεν έγιναν ακόμα τα σταφύλια για να υπάρχει ετικέτα 2008. Μετά το φθινόπωρο κυκλοφορούν τα κρασιά της φετινής εσοδείας.
- Ναι καλά .... Εμένα θα με πεις τέτοια μπουρδολογήματα. Έχω πιει εγώ κρασί που εσύ δεν έχεις φανταστεί στη ζωή σου. Τι να μας πεις κι εσύ για κρασιά.

Και φεύγει............

ΛΟΙΠΟΟΟΟΟΟΝ

Το ηθικό δίδαγμα σύμφωνα με την γνώμη των πελατών είναι(για μένα βέβαια είναι παράδειγματα προς αποφυγήν) :

1. Πάντα να αγοράζετε προιόντα χωρίς ημερομηνία λήξεως. Αυτά είναι τα καλά.

2. Ασχέτως φωτογραφικής μηχανής που έχετε στην κατοχή σας πάντα να αγοράζετε το πιο ακριβό φιλμ που θα βρείτε. Θα βγάλετε τέλειες φωτογραφίες.

3. Τα κόκκινα κρασιά ειδικά αν είναι προηγούμενης χρονιάς από αυτή που διανύουμε είναι για πέταμα.

Εις το επανιδείν με άλλα παραδείγματα ασχετοσύνης.......

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΤΙ ΩΡΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ???

Μια ερώτηση που ακούω καθημερινά δεκάδες φορές, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.

Έτσι λοιπόν και το μεσημέρι του Σαββάτου που μας πέρασε μπαίνει ένα ζευγαράκι το οποίο θα αποκαλούσα "διαφήμιση γυμναστηρίου" . Και οι 2 φορούσαν σορτσάκια, αυτός ΝΙΚΕ αυτη PUMA, με ασσορτί παπούτσια, αμάνικα φανελάκια με το όνομα "BODYTONIC" μπλε και κόκκινο αντίστοιχα. Ύψος γύρω στο 1.60 λεπτοί και οι 2 και στα χέρια τους οι βλέφες να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο σώμα κάτι που δείχνει πως το λίπος δεν έχει και πολλές πιθανότητες ζωής σ'αυτούς τους οργανισμούς. Μπαίνουν μέσα λοιπόν χωρίς καν να κοιτάξουν προς το μέρος μου (σαν να μην υπάρχω) και επίσης χωρίς να ανοίξουν το στοματάκι τους και αποφασίζω σαν καλός οικοδεσπότης και επαγγελματίας να κάνω εγώ την αρχή:

- Καλησπέρα σας, λέω.
- Γεια, απάντάει κρύα μόνο το αρσενικό μέλος του ζευγαριού.

Το θηλυκό με κοιτάει από πάνω ως κάτω (εδώ να σημειώσω πως εμφανισιακά είμαι ο κλασσικός Έλληνας με λίγο σκεμπεδάκο και καμιά 10αριά κιλά παραπάνω από αυτό που λένε ιδανικό βάρος), λέει κάτι στον σύντροφο (υποθέτω κάτι σαν : πω πω αυτός δεν έχει πατήσει ποτέ σε γυμναστήριο ή... θα πεθάνει σε 10 χρόνια από την χοληστερίνη) και αφού γυρίζουν και οι 2 και με κοιτάζουν μια στα γρήγορα, αρχίζουν να χασκογελάνε.

Τα ψώνια τους περιορίζονται σε 2 Red Bull, 1 POWERADE, 1 τόνο σε φυσικό χυμό, 1 μαύρο ψωμάκι σε φέτες και ένα γάλα 0%.

Έρχονται με γρήγορα βήματα σαν να τρέχουν σε διάδρομο στο ταμείο, ρίχνοντας κοφτά βλέματα στους άλλους 2 που ερχόταν να πληρώσουν (έναν παππού με μπαστουνάκι κι έναν πιτσιρικά που πήρε παγωτό) και αφού άφήνουν πρώτοι το καλαθάκι τους στο ταμείο μου λέει η κοπελιά "μισό λεπτό δεν τελειώσαμε ακόμα".

Το βάζω στην άκρη για να εξυπηρετήσω τους άλλους 2 αλλά ταυτόχρονα βλέπω την κοπελιά που με κοιτάζει με μια ξυνή φάτσα και ρωτάω :

- Μήπως θέλετε να αρχίσω τον δικό σας λογαριασμό ?
- Ε ναι, ή μάλλον όχι όχι . Τέλοσπάντων ότι καταλαβαίνεις κάνε....(!)

Προτίμησα να εξυπηρετήσω τους άλλους 2 αφού και λίγα ψώνια είχαν (ο μικρός το παγωτό και ο παππούς 2-3 πραγματάκια) και επίσης το ζευγάρι απομακρύνθηκε από το ταμείο. Έρχονται μετά από κάνα πεντάλεπτο και μου φέρνουν στο ταμείο μία κομπόστα ροδάκινο και ένα ελαιόλαδο και με ρωτάει η κοπελιά :

- Μήπως γνωρίζετε πόσο % λιπαρά περιέχουν η κομπόστα και το ελαιόλαδο?
- Τι να σας πω τώρα... Διατροφολόγος δεν είμαι, πάντως από όσα γνωρίζει το φτωχό μυαλουδάκι μου το ελαιόλαδο είναι εκ φύσεως φυτικό λίπος. Η κομπόστα πάλι είναι φρούτο βρασμένο σε αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας.
- Δηλαδή δεν ξέρετε να μας πείτε ακριβώς?
- Δυστυχώς όχι. Δεν είναι άλλωστε και η δουλειά μου αυτή.
- Τελοσπάντων. Κακώς όμως δεν γνωρίζετε τι περιέχουν τα προιόντα που πουλάτε. Πως θα ενημερώνετε ο κόσμος που κάνει μια διατροφή όπως εμείς? Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταναλώσουμε χωρίς να γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην υγεία μας.(!!)
- Ίσως να έχετε και δίκαιο (που λένε πως ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο? τι ειρωνία!!!) αλλά πιστεύω πως καλύτερα θα ήταν πριν τα καταναλώσετε, να ρωτήσετε τον διαιτολόγο-διατροφολόγο ή όποιον σας έδωσε τη διατροφή που ακολουθείτε.
- Είδατε τώρα? Επειδή δεν γνωρίζετε να μας πείτε κι εμείς δεν θα τα αγοράσουμε. Χάνετε και πωλήσεις έτσι.
- Τι να κάνουμε τώρα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από αυτά που σας είπα. Ίσως θα ήταν καλύτερα αυτές οι πληροφορίες να αναγράφονται στις ετικέτες των προιόντων.
- Έτσι έτσι. Στην Αμερική που πήγαμε πριν ένα μήνα τα πάντα γράφουν και τα ποσοστά λίπους(σ.σ. γι' αυτό τα hamburger πάνε σύννεφο!!!).

Δεν συνεχίζω την συζήτηση, αλλά ξεκινάω τον λογαριασμό και αφού με πληρώνουν με ρωτάνε και οι 2 ταυτόχρονα:

- Τι ώρα κλείνετε ?
- Στις 11, απαντώ.

Και με ρωτάνε και οι 2 πάλι ταυτόχρονα:

- ΤΟ ΒΡΑΔΥ ?

Τελικά ίσως και λίγο λίπος να κάνει καλό στην λειτουργία του εγκεφάλου.....

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΛΕΞΙΚΟ.

Στους εμπορικούς τοπικούς κύκλους αυτή η περίοδος (Μάϊος-Ιούνιος) ονομάζεται "ΦΟΡΤΩΜΑ". Με λίγα λόγια, είναι οι μέρες στις οποίες έρχονται καθημερινά εμπορεύματα στο μαγαζί έτσι ώστε να είναι "φορτωμένα" και γεμάτα τα ράφια εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου. Εδώ όμως υπάρχει το εξής πρόβλημα.

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς που φέρνουν τα πράγματα δεν είναι Έλληνες. Και σε περίπτωση λάθους στην παραγγελία, το να συνεννοηθείς μαζί τους είναι πραγματικό μαρτύριο. Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους (για ένα μεροκάματο παλεύουν κι αυτοί στο τιμόνι όλη μέρα) αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Άντε να καταλάβει τώρα ο άνθρωπος ότι τα παιδικά γιαουρτάκια γνωστής εταιρίας έχουν 10 διαφορετικούς κωδικούς και δεν είναι όλα ίδια. Μπορεί στην συσκευασία τους να είναι εμφανισιακά όλα όμοια αλλά μία πρόταση στο κάτω μέρος είναι και αυτή που γράφει την γεύση και κάνει την διαφορά. Και άντε να βρει σε ποιο μαγαζί άφησε καταλάθος τα δικά μου επειδή εκεί προφανώς δεν έκαναν σωστό ή και καθόλου έλεγχο στην παραλαβή της παραγγελίας.

Η πλάκα είναι πως λες "άντε ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει, να πάρουμε τηλέφωνο στην εταιρία να βγάλουμε άκρη". Σε συνδέουν με την αποθήκη και εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί πάλι μιλάς με κάποιον αλλοδαπό αποθηκάριο αλλά αυτή την φορα μέσω τηλεφώνου όπου δεν υπάρχει και οπτική επαφή με το προιόν για να του δώσεις να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Είμαι σίγουρος πως αυτός έχει κάνει το λάθος γιατί εκεί φορτώνουν τα εμπορεύματα στα φορτηγά. Επίσης είμαι σίγουρος πως για μία ακόμα φορά επειδή δεν καταλαβαίνω τι μου λέει, θα αναγκαστώ να κόψω 2-3 χαρτιά και από την άλλη να κάνει το ίδιο και η εταιρία και να είμαστε και οι 2 υπεύθυνοι για την κοπή ενός ακόμα δέντρου (λόγω κατανάλωσης χαρτιού) έτσι ώστε να διευθετηθεί το λάθος.

Δεν είναι και λίγες οι φορές στις οποίες τα λάθη ήταν τόσα πολλά όπου η μόνη μου επιλογή ήταν να στείλω όλη την παραγγελία πίσω(ακόμα κι αν μερικά από τα εμπορεύματα που σωστά ήρθαν τα χρειαζόμουν άμεσα). Βέβαια οι οδηγοί εκνευρίζονται (και από μέσα τους μου ρίχνουν τα καντήλια του αιώνα) γιατί πρέπει να ξανακουβαλήσουν τα πράγματα πίσω στο φορτηγό αλλά κι εγώ δεν φταίω σε τίποτα να παραλαμβάνω άλλα αντί άλλων. Απλά θέλω αυτά που παρήγγειλα....

Είναι ευθύνη των εταιριών να προσλαμβάνουν τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις.

Διαφορετικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με βλέπω σύντομα να αγοράζω ελληνοαλβανικό-ελληνορωσικό λεξικό.

Υ.Γ. Χαχαχαχαχα.... Την στιγμή συγγραφής του post, μπαίνει μέσα νέος οδηγός εταιρίας από την οποία προμηθευόμαστε αλίπαστα και λαδερά και του λέω : Θα μου φέρεις ένα σκουμπρί φιλέτο λαδερό κι ένα κολιό παστό. Έρχεται πίσω ακριβώς πριν πατήσω το "Δημοσίευση Ανάρτησης" και φέρνει μόνο το σκουμπρί και του λέω "Ο κολιός που είναι? Σου τελείωσαν?" και μου λέει.....

Τι γκίνεται ρε? Κι άλλο πελάτη μου το είπε αυτό. Κι εσύ μπερντεύτηκε. Εγκώ ψάρια έχει όχι κασέρι.....

Μπέρδεψε τον παστό κολιό με το κασέρι "Κολιός". Δεν ξέρει ο καημένος ότι ο κολιός είναι ψαράκι της θάλασσας και οτι δεν τον αρμέγουν από τις αγελάδες. Είδατε πόσο μας μορφώνουν οι διαφήμισεις? Και το αφεντικό του τι κάνει? Δεν βλέπει τόσο καιρό ότι μένει απούλητος ο κολιός?

Είναι ώρα λοιπόν, όλοι εσείς διευθυντάδες και στελέχη με τα κουστούμια και τις γραβάτες, να σηκωθείτε από τις δερμάτινες πολυθρόνες και αφού αφήσετε τα πλασματικά νούμερα που σχεδιάζετε στο Excel, να βγείτε έξω μαζί με τους οδηγούς και πωλητές σας για να δείτε πως είναι η πραγματική εικόνα της αγοράς σήμερα. Η οικονομία έχει το μαύρο της χάλι, το αγοραστικό κοινό υποφέρει και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι οι λάθος παραγγελίες που καμιά φορά γίνονται και εσκεμμένα για να βοηθήσουν στην προώθηση νέων (και άχρηστων τις περισσότερες φορές) προιόντων.

WAKE THE *UCK UP.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

TOP 5 Highlights του τριημέρου.

Το τριήμερο τελειώνει και ελπίζω όλοι να περάσατε καλά με τις οικογένειές σας, φίλους και όλους όσους αγαπάτε. Κάποιες στιγμές όμως θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας :

5. ΚΕΡΜΑΤΟΤΗΛΕΦΩΝΟ

- Μήπως έχετε κερματοτηλέφωνο ? , με ρώτησε κάποιος πελάτης.
- Που το θυμηθήκατε ? Δυστυχώς όχι, απαντώ.
- Καλά και πως μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τους δικούς του ?
- Αν έχει, με κινητό. Αν δεν έχει, με μια τηλεκάρτα που κοστίζει 4 ευρώ και στα 100 μέτρα παρακάτω θα βρείτε ένα καρτοτηλέφωνο.
- Εκμεταλευτές παντού. Θες να βγάλεις 4 ευρώ εσύ τώρα και πας να μου πουλήσεις κάρτα.

(Σ.Σ. Τις κάρτες δεν τις βγάζω εγώ αλλά ο ΟΤΕ και το κέρδος που έχουμε είναι 4.8% δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση 19 λεπτά.)

4. ΨΗΣΤΑΡΙΑ

- Μήπως έχετε ψησταριές ?
- Δυστυχώς όχι. Μόνο σχάρες αν θέλετε σε διάφορα είδη και μεγέθη.
- Α πολύ ωραία. Θα ρίξω μια ματιά εκεί.

Μετά από 2 λεπτά:

- Να σου πω .. Τώρα να δίνουμε για 1 μέρα διακοπών 4-5 ευρώ για μια σχάρα είναι τζάμπα έξοδο. Μήπως έχεις καμιά δικιά σου που ψήνεις να την δανειστούμε(!) και αύριο πριν φύγουμε θα στην φέρω πίσω.

3. ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ

- Μήπως έχετε παστίλιες?
- Παστίλιες... όπως λέμε για τον λαιμό ?
- Όχι όχι κάτι μικρά που είναι.
- Μήπως εννοείτε ταμπλέτες για τα κουνούπια (επειδή μου το έχουν ξαναζητήσει έτσι)
- Όχι όχι για ψήσιμο τα θέλουμε.

Τελικά ήθελαν προσανάμματα για κάρβουνα.

2. ΞΥΛΑΚΙΑ

- Ξυλάκια που έχετε ?
- Ξυλάκια... λίγο πιο συγκεκριμένα?
- Α ναι που να καταλάβετε... Θα ήθελα σαν αυτά που είναι για τα σουβλάκια αλλά αυτά που καθαρίζουν....... τα αυτιά !

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...

1. ΨΥΓΕΙΟ

Ξανθιά (όχι δεν υπονοώ τίποτα) χαριτωμένη κοπελιά μπαίνει μέσα και ρωτάει:

- Καλησπέρα. Να ρωτήσω.... στο ψυγείο που έχετε έξω και γράφει AMSTEL, έχει μέσα μπύρες ?

- Οχι έχουμε έτοιμο στολισμένο το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα από το χειμώνα για να μην μαραθεί μέχρι του χρόνου, σκέπτομαι και απαντώ απλά... ΝΑΙ !

Τα σχόλια ... δικά σας !

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Το πνεύμα και ο βάτραχος !

Όχι δεν είναι κάποιο ανέκδοτο απλά με την ευκαιρία του επερχόμενου τριημέρου λόγω Αγίου Πνεύματος θα ήθελα να γράψω 1-2 πράγματα για την αύξηση των ατυχημάτων σε περιπτώσεις αργίας, γιορτής και γενικής φυγής από την πόλη και για ένα φαινόμενο άξιο αναφοράς....

Καταρχήν να πω, πως κάθε χρόνο μπροστά στο κατάστημά μας, γίνομαι μάρτυρας 2-3 αυτοκινητιστικών ατυχημάτων λόγω ύπαρξης μεγάλης ευθείας, διασταύρωσης χωρίς σηματοδότες και 2 ακόμα κάθετων στην ευθεία μικρών δρόμων όπου ο ένας οδηγεί στην παραλία και ο άλλος στο βουνό. Κάποιος τρέχει στην ευθεία, άλλος στρίβει χωρίς φλας, άλλος βγαίνει από το στενό χωρίς να δει .... δεν θέλει και πολύ για να συμβεί το κακό. Ευτυχώς στα τόσα χρόνια που είμαστε εδώ, οι ζημιές είναι μόνο υλικές και οι εμπλεκόμενοι στα ατυχήματα έχουν γλιτώσει με μικροτραυματισμούς.

Προς αποφυγήν ατυχημάτων λοιπόν, να υπενθυμίσω πως :

Οδηγούμε συνετά.

Δεν ξεπερνάμε το όριο ταχύτητας, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές.

Οδήγηση και υπερβολική κατανάλωση ποτού δεν συμβαδίζουν.

Είμαστε πάντα ήρεμοι, προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε.


Αυτά για να γιορτάσουμε το τριήμερο του Αγιού Πνεύματος με όλους όσους αγαπούμε σ'αυτόν το κόσμο και όχι παρέα με το Άγιο Πνεύμα στα ουράνια !!!

Τέλος να αναφερθώ σε μια μεγάλη τραγωδία που συνέβη στην περιοχή μας, η οποία έχει να κάνει με γενοκτονία . Παρακάτω απεικονίζεται η κατάσταση του δρόμου μπροστά από το κατάστημά μας ύστερα από έντονη βροχόπτωση την Κυριακή που μας πέρασε.



Τα εκατοντάδες μαύρα στίγματα που διακρίνονται στην άσφαλτο είναι πολτοποιημένα μικροσκοπικά βατραχάκια τα οποία έπεσαν "εξ ουρανού" μαζί με την βροχή αλλά δυστυχώς στην πορεία της αναζήτησης για νερό, καταπατήθηκαν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Συζήτησα με κάποιους από τους τοπικούς γέροντες και μου είπαν πως το φαινόμενο της "βατραχόπτωσης" παρατηρείται έντονα ύστερα από ημέρες με υψηλή θερμοκρασία. Λόγω της ύπαρξης έλους στην περιοχή και λόγω της ζέστης, μαζί με τους υδρατμούς ανεβαίνουν προς τον ουρανό και τα αυγά των βατράχων τα οποία είναι αόρατα στο γυμνό μάτι. Οι συνθήκες βοηθούν στην εκκόλαψη των αυγών στην ατμόσφαιρα και έτσι με την πρώτη βροχή εκτος από νερό, πέφτουν και βατράχια κατά χιλιάδες...

Στην παρακάτω εικόνα, ένας από τους χαροκαμένους επιζώντες που θρηνεί για τους αδικοχαμένους συγγενείς του....



Με το καλό όλοι πίσω στα σπίτια μας Δευτέρα βράδυ...

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Σε ρυθμούς EURO....

Τελικά έχει και τα καλά του το EURO 2008 αλλά έχει και τα κακά του...

Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο ημίχρονο του αγώνα Ισπανίας-Ρωσίας και τα μοναδικά αγαθά που περνουν από τον πάγκο του ταμείου είναι τα εξής : Mπύρες, ουισκάκια, πατατάκια και ξηροί καρποί. Βοηθάει το ποδόσφαιρο στην κατανάλωση θα μου πείτε...

Πάντα υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά! Από την στιγμή που ξεκινάει ένα παιχνίδι, δεν πατάει ψυχή. Ούτε καν αυτοκίνητο δεν βλέπεις στο δρόμο από τις 7 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ! Πελάτες έρχονται μόνο πριν την έναρξη των ημιχρόνων.

Εντυπωση επίσης μου κάνει στους ξένους τουρίστες που παραθερίζουν στην περιοχή (Γερμανοί, Τσέχοι και Ρουμάνοι για την ώρα) ότι κάθονται και οι γυναίκες μαζί με τους άνδρες τους και βλέπουν μπαλίτσα ! Και κατεβάζουν μπυρίτσα και φωνάζουν κιολάς.... Μέχρι το μαγαζί ακούγονται αν και η παραλία απέχει γύρω στα 100 μέτρα!

Αυτά τα λίγα για σήμερα μιας και τίποτα άλλο τρελό δεν έχει συμβεί και τέλος.......

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ !

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ !

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Η απάντηση για το blogοπαίχνιδο.....

Τελικά όλοι όσοι δεν με ξέρετε προσωπικά κατά 90% πέσατε έξω...... εκτός του γραφίστα ψυχολόγου Dr Seeng ο οποίος αφού ανέλυσε διεξοδικά τον χαρακτήρα μου κατέληξε στο να δώσει την σωστή διάγνωση. 1 δαγκωτό λοιπόν και σας αφήνω να απολαύσετε την τελευταία μου δημιουργία. "Έτοιμος για δράση" λέγεται το τραγουδάκι και ήταν χαρά μου στους στίχους και την απαγγελία του φιλου Τάκου να προσφέρω την μουσική παραγωγή μου.

Όσοι πιστοί .... ανοίξτε την ένταση και τα αυτιά σας !!! Πάμεεεεεεε.....

Τάκος - Έτοιμος για δράση (produced by Takis Varatzas)

Υ.Γ.

@ulysses : Στη Σιθωνία.

@idioteque : Είμαι αυτοδίδακτος.

@moyratos : Ένα πράγμα μόνο πες μου. Είσαι ακόμα άτριχος ? Μωρό μου !

χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Πάντα τέτοια....

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

BLOGOΠΑΙΧΝΙΔΟ "ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ"

Κατόπιν πρόσκλησης του moyratoy, καλούμαι να γράψω 4 παπαρολογίες εκ των οποίων η μία αληθεύει και αντιπροσωπεύει εμένα!!!

1) Hobby μου είναι η παραγωγή hiphop και dance μουσικής.

2) Είμαι gay και ανεκπλήρωτο όνειρό μου είναι να γίνω σχεδιαστής μόδας.

3) Είμαι φανατικός καπνιστής.

4) Το πραγματικό μου επάγγελμα δεν είναι παντοπώλης!

Αν και δεν έχω δώσει πολλά στοιχεία για τον εαυτό μου στη μικρή εως τώρα ζωή του blog, περιμένω με ανυπομονησία να δω τα σχόλια. Τον ή τους νικητές θα τους αποκαλύψω όπως και ο φίλος Moyratos την Κυριακή το βράδυ!!!!

Με την σειρά μου προσκαλώ όσους bloggers διαβάσουν το post, να συμμετέχουν στο blogοπαίχνιδο γιατί όλοι οι γνωστοί μου έχουν παίξει ήδη.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Να το κάνω καφενείο ???

Άλλη μια μέρα, άλλη μια ιστορία...

Καταρχήν να σημειώσω πως το κατάστημά μας έχει ένα προαύλιο το οποίο είναι χωρισμένο σε 3 μέρη: στη μέση ο διάδρομος που οδηγεί στο κυρίως κατάστημα, αριστερά ένας χώρος για εμπορεύματα και δεξιά υπάρχει ένα μέρος με μεγάλο τραπέζι και καρέκλες κάτω από κληματαριά σαν χώρος ξεκούρασης, φαγητού, κουβέντας και ότι άλλου προκύψει...

Χθες το μεσημέρι λοιπόν, έρχεται στο μαγαζί κουνιστή και λυγιστή, νεανίζουσα κυρία ετών 60 (τόσο την έκοψα μαζί με σαββατοκύριακα και γιορτές), με φρεσκοχτενισμένο βαμμένο ξανθό μακρύ μαλλί βγαλμένο από εξώφυλλο VOGUE, φορώντας ένα πανέμορφο συνολάκι το οποίο αν ήταν 20-30 κιλά (και χρόνια αντίστοιχα) ελαφρύτερη θα την κολάκευε ιδιαίτερα.

- Καλημέρα στο όμορφο παλικάρι (να τα κοπλιμένταααα). Το λεωφορείο για θεσσαλονίκη κάνει στάση εδώ?
- Ακριβώς απέναντι, τις λέω.
- Και τι ώρα περνάει ?
- Το επόμενο, δυστυχώς σε μία ώρα περίπου.
- Ωωωωω πρέπει να περιμένω δηλαδή. Μήπως θα μπορούσα να κάτσω εκεί στο τραπεζάκι?
- Βεβαίως, καθήστε.
- Να σου πω νεαρέ, αν δεν σου κάνει κόπο, έχω μια βαλίτσα έξω στο δρόμο. Θα μου κάνεις την χάρη να την φέρεις προς τα μέσα μην μου την πάρει κανένας ?
- Θα σας την φέρω δεν είναι τίποτα. (γι'αυτό ξεκίνησε με κοπλιμέντα).

Πηγαίνω και βλέπω μια ασήκωτη βαλίτσα, στο μέγεθος νταλίκας ικανής να κλείσει το δρόμο στα Τεμπη (μα τι κουβαλάει, μετακόμιση κάνει ?)

- Σε ευχαριστώ πολύ νεαρέ μου, αχ αυτά τα νιάτα.... Έτσι και ο Γιώργος με βοήθησε.
- Ποιος είναι ο Γιώργος ? , ρωτάω αν και δεν με πολυενδιαφέρει.
- Ένας αλβανός που δούλευε δίπλα σε μια γειτόνισσα. Αυτός μου έφερε την βαλίτσα μέχρι εδώ.(είπα κι εγώ πως την κουβάλησε μόνη της?)
- Να σου πω, σερβίρετε αναψυκτικά? Φέρε μου μία Sprite σε ψηλό ποτήρι και ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
- Εδώ είναι σουπερμάρκετ, δεν είναι καφενείο, κυρία μου.
- Μήπως φτιάχνετε καφέ τότε ?
- Όχι κυρία μου. Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα αναψυκτικό, νερό, καφέ ή ότι άλλο επιθυμείτε και να καθήσετε στο τραπεζάκι να το απολαύσετε μέχρι να έρθει το λεοφωρείο.

Και τι μου λέει ? (με τρόπο σοβαρό χωρίς να κάνει καλαμπούρι)

- Καλά σε εκείνο το έργο με το Χατζηχρήστο(τώρα πρόσφατα δηλαδή, πριν 50 χρόνια) πως έχει ένα παντοπωλείο και σερβίρει και καφέ και λουκουμάκι ? Κανονικά έπρεπε να το κάνετε κι εσείς. Θα είχατε και περισσότερη πελατεία με αυτόν τον τρόπο.

Ζήκοοοοο μήπως να το γυρίσω σε καφενείο ?

-

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Holland Gaz !!!

Καταρχήν εύχομαι Καλό Καλοκαίρι σε όλους και να και η πρώτη ιστορία.

Στις 1 του μηνός έρχεται στο μαγαζί καμαρωτός καμαρωτός, Ολλανδός τουρίστας με τροχόσπιτο. Στα τροχόσπιτα χρησιμοποιούν μικρές φιάλες υγραερίου συνήθως για το ψυγείο ή την κουζίνα και έχω 5-6 για να εξυπηρετούμε από κανέναν ξεχασμένο τουρίστα.
Μου λέει λοιπόν:

- Hello, do you have camping gaz 3 kilos ?
- Yes we do, του λέω και του τις δείχνω.
- Can I check them ? , μου λέει.
- ΟΚ (τι να τσεκάρει αναρωτιέμαι?)

Τις πιάνει μία μία, τις κουνάει πάνω κάτω και μετά από κάνα 10λεπτο μου λέει:

- Are these gaz bottles full ?
- Yes, του απαντώ γιατί τις άδειες τις έχω αλλού.
- I think they are half full, μου λέει (τι διάολο, ζυγαριά έχει στα χέρια του?)
- An empty gaz bottle weighs around 3 kilos and a full one weighs 6 kilos + so it's not a big difference if you check by the hand, απαντώ σίγουρος γιατί το έχω ψάξει το θέμα.
- Οκ Thank you, απαντάει και φεύγει χωρίς να πάρει τίποτα.

Σήμερα το πρωί και άφού έχουν περάσει 2 μέρες έρχεται ο ίδιος τύπος και αρχίζουμε τον εξής διάλογο :

- Hello, do you have camping gaz 3 kilos ?
- Οh yes we do, του λέω και του τις ξαναδείχνω (μα γιατί με ρωτάει τα ίδια?).
- Can I check them ? , μου λέει.
- ΟΚ (άντε πάλι....)

Ακολουθεί την ίδια διαδικασία λες και πρόκειται για κάποια ιεροτελεστία πιάνοντάς τις φιάλες μία μία, να τις κουνάει πάνω κάτω και μετά να με ρωτάει όπως την πρόηγούμενη φορά:

- Are these gaz bottles full ?
- Yes, they are definetely full του απαντώ (αλλάζω και 1-2 λέξεις για να σπάσω την μονοτονία).
- I think they are half full, μου ξαναματαλέει...
- We can weigh an empty one and a full one so you can see the difference. (δεν είναι δυνατόν , υποψιάζομαι πως έχει δίδυμο αδελφό, αλλιώς δεν εξηγείται)
.
- No no i am sure they are half full. Thank you , απαντάει και φεύγει ξανά χωρίς να πάρει τίποτα.

Τα βλέπω να χαλάνε τα τρόφιμα στο ψυγείο....
Λέτε να ξαναέρθει αύριο-μεθαύριο ???

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

1 χρόνος χωρίς την Αμαλία

Thursday, May 03, 2007
Tα 15' του Γουόρχολ να αφήσουν βάση
Παιδιά, σε πρώτη φάση, ΄νομίζω οτι τα πράγματα καλα πήγαν.Η μπλογκόσφαιρα δημιούργησε "κάτι". Ως προς τα δικά μου κίνητρα θέλω να πω.
Το ρημαδοφάρμακο που μού στερούσαν, είχα καταφέρει και το είχα πάρει λίγο πριν γίνει αυτό το ξέσπασμα με το fakellaki , οπότε η θέλησή μου όλη μπορούσε πλέον να επικεντρωθεί στη μεγάλη μου επιθυμία: να σταματήσουν οι (περισσότεροι) γιατροί που είναι τα αλαζονικά βόδια να είναι κατεστημένο.
Αν είναι και δε μπορούν να εξαφανιστούν, ας είναι τουλάχιστον η εξαίρεση- όχι ο κανόνας ρε παιδια, ΟΧΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.
Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει, δυστυχώς.
Ήθελα να δείξω μόνο κάποιους τρόπους άμυνας, κι ένας από αυτούς είναι η δημοσίευση του τι γίνεται: τη σκέφτονται τη φημουλα τους όλοι αυτοί που δε βρίσκουν ραντεβου παρά μόνο μετά από έξι μήνες εκτος κι αν..... Τη σκέφτονται τη μείωση της πελατείας όλοι αυτοί που πας να σού κόψουν τις αμυγδαλές και βγαίνεις τελικά με βλεφαροπλαστική..... Τη σκέφτονται την αποζημίωση που θα δώσουν (αν σοβαρευτούν τα ελληνικά δικαστήρια) αυτοί που σου δίνουν αγωγή για ζάχαρο, ενώ έχεις υπογλυκαιμια....
Λυπάμαι που λόγω παρελθόντων ετών την έχουν γλιτώσει οι περισσότεροι δικοί μου Προκρούστηδες - αλλά η αλήθεια οταν βγαινει προειδοποιεί τουλάχιστο τα επόμενα υποψήφια θύματα

Οσο για την τηλεόραση, θέλω να ξέρετε γιατι δε βγήκα, παρ'όλο που από χθες το ξημέρωμα με έχουν ζητήσει Ο-Λ-Ο-Ι και τους ευχαριστώ.
Ο ένας λόγος είναι αυτός που έχω γράψει και στο "ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ", αλλά μάλλον το πήραν για πλάκα: λόγω της κατάστασης των πνευμόνων μου, η φωνή μου δεν αντέχει εντάσεις και βήχω μόλις θυμώσω ή σηκώσω λίγο την ένταση της φωνής. Λέτε να είχα απέναντί μου κανένα ιατρίδιο (γιατι,αλλιώς,γιατί να πάω;) ή κανένα Σούρα και να μην ένιωθα ένταση; Αφήστε που στα πάνελ συνήθως αυτός που δεν έχει επιχειρήματα φωνάζει για να υπερκαλύψει τους άλλους- άρα είμαι χαμένη από χέρι!! Δεν ήθελα να δείξω εικόνα αδυναμίας λόγω της φωνής μου και μόνο, γι αυτό και θα συνεχίσω να παλεύω γραπτώς- μεχρι τουλάχιστον (αν) βελτιωθούν οι αναπνοές μου.
Δευτερον, πού θα βρισκόταν γιατρός να υποστηρίξει έστω τα εξωφθαλμα δίκαιά μου; Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;

Νομίζω οτι και -προς το παρόν- γραπτώς μπορώ να δείξω οτι υπαρχει τρόπος προστασίας από όποιες σαρκοβόρες,ευρω-βόρες κλπ διαθέσεις....
Ηδη, εγώ, στη δεινή κατάσταση που είμαι, και πέρα από την τύχη που είχα να πέσω σε αξιοπρεπείς ανθρώπους τελευταία, και με "άλλους" που αναγκαστικά έχω μπλέξει εμβόλιμα ΔΕΝ εχω δώσει φακελλάκι εδώ και δυο χρόνια, παρ'οτι αμέσως ή εμμέσως μου ζητήθηκε!!! (καμιά φορά θα δημοσιεύσω δυο τέτοια περιστατικά μόνο και μόνο για να γελάσουμε)
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω μια φράση του γιατρού του Ανευλαβή, που για κάποιο λόγο τριγυρίζει απ'το πρωι στο κεφάλι μου "Είτε δώσεις φακελλάκι είτε δε δώσεις, την ίδια δουλειά ξέρει να σού κανει ο γιατρός"


Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας...


R.I.P. Αμαλία.