Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Περί Ηλιελαίων Μέρος Δεύτερον.

΄Ισως να έχει γίνει λίγο κουραστικό το θέμα, αλλά εφόσον αφορά την "πανελλήνια" υγεία αξίζει ένα ακόμα post.

Ήρθαν σήμερα το πρωί 2 τύποι στο μαγαζί, τους οποίους αρχικά λόγω εμφάνισης τους έκοψα από απλούς τουρίστες μέχρι και ξένους λαθρομετανάστες. Παραθέτω τον διάλογο...

- Γεια σας.
- Καλημέρα, λέω εγώ.
- Λοιπόοοοοον.
- Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι ?
- Είμαστε από την υπηρεσία.
- Την πυροσβεστική ? Έχω και φτυάρι και πυροσβεστήρα ετοιμοπόλεμα.
- Όχι όχι είμαστε από την υπηρεσία για το θέμα που λένε...
- Ποιοι λένε ?
- Που λένε αυτές τις μέρες. Για τα λάδια.
- Ωραία βγάλαμε άκρη (βγάλαμε ?) . Και σε τι οφείλω την επίσκεψη ? Εγώ δεν έχω διασυνδέσεις με Ουκρανία. Είμαι αθώος, λέω αστειευόμενος για να σπάσουμε τον πάγο.
- Μα φυσικά , ναι , ναι έχετε δίκαιο. (Για ποιο πράγμα ?)
- Τέλοσπαντων θα μου πείτε τελικά για πιο λόγο ήρθατε.
- Εεεεε να , που βγήκε η απόφαση, ξέρετε, εεεεεεεε θα πρέπει να βγάλετε τα ηλιέλαια που έχετε στα ράφια σας μην τυχόν έρθει κανείς από επάνω και βρούμε κανα μπελά.
- Από που επάνω? Ο θεός θα έρθει? Ήρθε η ώρα της κρίσεως ?
- Όχι όχι από την Νομαρχία εννοώ.
- Εσείς σε ποια υπηρεσία ανήκετε ? Είστε από τον Δημο ?
- 'Οχι κι εμείς εκεί ανήκουμε αλλά μην τυχόν έρθει καμιά βόλτα ο μεγάλος...
- Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ήρθατε απλά να με πληροφορήσετε όχι επειδή κινδυνεύει η υγεία των ανθρώπων αλλά για να μην τα ακούσετε από το προιστάμενό σας ?
- Όχι και βέβαια μας ενδιαφέρει η υγεία αλλά ξέρετε πως λειτουργεί το σύστημα (Ξέρω? Ξέρεις ξέρεις που έλεγε και η Βουγιουκλάκη)
- Και για τα υπόλοιπα προιόντα που περιέχουν ηλιέλαιο εγώ τι να κάνω ?
- Δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση ακόμα. Εμείς ήρθαμε για αυτό μόνο.
- Τέλοσπάντων θέλετε να δείτε ή να σημειώσετε αυτά που θα αποσύρω ? , ρωτάω εγώ και ενώ πηγαίνω προς το ράφι που είναι τα λάδια, γυρίζω το βλέμα μου προς αυτούς, αλλά οι δύο τύποι έχουν γίνει άφαντοι.

Ρωτάω την μητέρα μου "που πήγαν αυτοί από την Νομαρχία?" . Με ρωτάει κι εκείνη με την σειρά της γεμάτη απορία "Από που ήταν ? Από την Νομαρχία ? Αυτοί δεν ξέρουν να μιλήσουν. Δεν πρέπει να είσαι μορφωμένος για να έχεις θέση εκεί? Και τι εμφάνιση είναι αυτή ? Ο ένας είναι αξύριστος λες και είναι Καναδός ξυλοκόπος, τα πουκάμισα κρέμονται από έξω, βρώμικα ρούχα.... Πως τους επιτρέπουν να δουλεύουν στη Νομαρχία έτσι?"

Βρε λέω , λες να ήταν τίποτα απατεώνες και να μας έκλεψαν πράγματα, γιατί μόνο ο ένας μιλούσε, ο άλλος μόνο κουνούσε το κεφάλι του. Τρέχω έξω για να τους προλάβω και βλέπω πράγματι ένα αυτοκίνητο που γράφει στο πλάι "Νομαρχία Χαλκιδικής" να απομακρύνεται....

Ύστερα από την συνομιλία και τα λόγια της μητέρας μου απλά δεν ξέρω τι να σχολιάσω .. Δικό σας !!!

4 σχόλια:

Μαίρη είπε...

Είναι λογικό να μην μπορούν να μιλήσουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν ενημέρωση , εδώ δεν έχουν ενημέρωση στα υπουργεία τι περιμενες από τη Νομαρχία ??


καλά για τη δικη μας νομαρχία εδώ Θεσ/νικη δεν το συζητώ !! να λες πάει καλά που από τη Χαλκιδική έστω κι έτσι έκαναν κάποια κίνηση , στην πόλη μου ο Ψωμιάδης αυτή την περίοδο δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί , δίνει συνεντεύξεις για την Γιουροβίζον και την Καλομοίρα !!

Ανώνυμος είπε...

na xaro ti kinisi pu kanan bgikan tsarka sta SM( ^_^ )ke lene katebaste ta ladia pfff den pame kala genikotera iparxi problima sto na katigorume tus men ke tus de

dr.SeenG είπε...

Είχα ακούσει πριν λίγα χρόνια πως το 68% (ναι, το εξήντα οχτώ) του προσωπικού του δημόσιου τομέα έχει επίπεδο μόρφωσης... δημοτικού!!!
Αντε οι καθαριστές, οι κυλικειάρχες κτλ... Αλλά 68%???

moyratos είπε...

Ρε παιδιά, τόσο λάδι θα το πετάξουμε? Οι άνθρωποι το ήθελαν για "λάδωμα"!!!

Αρε Ψαροκωστούλα αγάπη μου!!! Άκους εκεί, τα λάδια σας μέσα!!! Τόσο λάδι έχει η Χαλκιδική τι το θέλατε το Ουκρανέζικο!! Μου έκανε εντυπωση ο τρόπος προσέγγισης, σίγουρα ήταν της Νομαρχίας ήηηηηηηη......